Ondřej Němec
13. května 2023 • 14:42

Sivák před turnajem RFA: Jsem novej Mayweather, víc než normální zápasníci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je skvělým bojovníkem, o tom není pochyb. Když Václav Sivák vstoupí do ringu, můžete si být jisti atraktivní podívanou. Velmi rychle dostane zápas do svého rytmu, a je to pořádný čardáš, který málokterý soupeř udýchá, natož, aby jej překonal. Proto si může dovolit i silné výroky typu: „Jsem novej Mayweather v Česku.“ Říká to ale i s nadsázkou sobě vlastní, protože kromě zápasení umí také bavit lidi, získat jejich pozornost a udržet zájem. Není se tak čemu divit, že se stal hlavním tahákem dnešního turnaje RFA v Havířově, kousek od rodných Vítkovic. Jeho soupeřem bude Ruslan Toktharov.



Je rozhodně jedním z nejoblíbenějších bojovníků na české scéně. Václav Sivák přitom nedělá tolik úspěšné MMA, ale věnuje se postojovým disciplínám. S popularitou ale došel už tak daleko, že se o něm točí i film.

„Natáčí se pořád. Ještě jsem stále na té cestě, ještě nejsem na vrcholu,“ říká mladý bojovník.

Popularitu si užívá, dává mu totiž možnost být pro ostatní příkladem. „Předávat, nebo ukazovat, že se já, jako kluk z ostravských Vítkovic, dokážu vybudovat,“ vysvětluje.

K jeho dovednostem patří i to, že se soupeři umí bojovat nejen mezi provazy, ale i verbálně. Jeho slovní přestřelky mají grády. Umí rivaly dostat pod tlak už před zápasem, jako se to daří legendárnímu boxerovi Floydu Mayweatherovi. „Tak já jsem novej Mayweather v Česku,“ komentuje s úsměvem.

V poslední době ale Siváka trápí problémy s rukou, kvůli kterým musel odstoupit v únoru ze zápasu. „Já už jsem měl s rukou problémy poslední tři, čtyři roky, ale neříkal jsem to,“ přiznává. „Všechny zápasy jsem odboxoval jenom jednou rukou, protože jsem to nechtěl dávat najevo soupeřům. Ale je to lepší a lepší. Mám super doktora, takže ruku dáváme do kupy. Teď s ní můžu boxovat tak na 75 procent.“

A jak ho to ovlivní v následující bitvě na RFA v Havířově? „Budu boxovat úplně stejně jako v posledních zápasech, protože si ruku nechci úplně zneškodnit, abych byl ready do dalších soubojů.“

I tak je jistotou, že v duelu s Ruslanem Toktharovem z Rakouska předvede skvělý výkon.

„Vnímám ho úplně normálně, prostě klasickej fighter. Existuje low fighter, normal fighter a high level fighter,“ vysvětluje Sivák, jak nahlíží na rivala. „Ještě ani já nejsem na tom high level. Jsem trošku víc, než normal, ale ještě pořád nejsem high. Ještě pořád mám nějaké chybičky, na kterých můžu pracovat. Ruslan je normální soupeř, řekl bych, že jsem měl těžší. Ale má jiný styl, je to MMA fighter, takže může překvapit.“

Ač jindy nemá problém odhadovat průběh souboje, tentokrát přesnou predikci dávat nechce.

„Vůbec nevím, soupeř má každý zápas jiný. Uvidíme, jak mě zatlačí, podle toho zatlačím já. Chtěl bych předvést pěkný zápas, moje oko, a ne jen mávat rukama,“ dodává Sivák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud