Ilona Kolářová
27. července 2014 • 04:57

Proč by neřekl světu, že je dobrej, tvrdí Štybar o kometě Tour Königovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Bomba výsledek,“ okomentoval třetí místo Jana Bárty a páté Leopolda Königa v časovce Tour de France Zdeněk Štybar, profesionální cyklista Omega Pharma-Quick-Step. Jelikož zrovna závodí na etapáku Kolem Valonska, zjišťoval tam, proč Königovi nizozemští rivalové zajeli tak katastrofálně. 



Leopold König v celkovém pořadí přeskočil duo Nizozemců Laurentse Ten Dam a Bauke Mollema, z deváté místa se přesunul na sedmé. Oba jezdci Belkinu normálně časovky jezdí moc dobře, tentokrát ale předvedli horror na kolech.

„Taky nám bylo divné, proč to tak zvorali. Zrovna teď mám za sebou první etapu závodu Okolo Valonska a vedle sebe holandského kamaráda, který mi říká, kde udělali zásadní chybu. Dostali prý úplně nový model časovkářského speciálu, takže ti kluci na tom kole seděli úplně poprvé. Podle toho, co tam předváděli, se tomu dá věřit. Köny by je ale dal stejně, možná jen ne s tak velkým náskokem,“ líčí Štybar.

Český cyklista Leopold König bral v sobotní časovce na Tour de France páté místo, v průběžném hodnocení slavného závodu se posunul na sedmou příčkuFoto ČTK/AP
„Bárta třetí, Konig pátý, to je bomba výsledek. Tenhle úspěch českých jezdců ale určitě není žádná náhoda. Všichni víme, že Bártič umí jezdit časovky perfektně a v každé letos skončil do jedenácti. Znovu se tak potvrdilo, že patří do světové špičky. Co se Lea týče, ten musel na svém časovkářském umění určitě hodně zapracovat, takže teďka už patří mezi nejlepší světové časovkáře taky. Už s těmi nejlepšími umí rovnocenně válčit, přitom časovka je v každém etapovém závodě strašně důležitá,“ chválí sedmého muže Tour de France.

König má podle Štybara hodně velké sebevědomí, ale to je podle něj v pořádku. „Dobrou hlavu hrozně potřebujete, hlavně na závodě, který trvá tři týdny. On přesně ví, co od sebe může čekat. Takže proč to skrývat? Proč by neřekl světu, že je dobrej, že na to má a že bude chtít to sedmé místo? Já jsem mu doopravdy věřil, že na to sedmé místo skočí,“ směje se.

Český cyklista Leopold König bral v sobotní časovce na Tour de France páté místo, v průběžném hodnocení slavného závodu se posunul na sedmou příčku
Český cyklista Leopold König bral v sobotní časovce na Tour de France páté místo, v průběžném hodnocení slavného závodu se posunul na sedmou příčku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud