21. července 2015 • 04:40

Pošestnácté druhý na Tour? Saganovi fandil Šatan, chválil ho i prezident

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věčně druhý? Slovenský cyklista Peter Sagan má na výhru v etapě Tour de France neuvěřitelnou smůlu. Už šestnáctkrát v historii Staré dámy skončil těsně pod vrcholem, etapové vítězství mu jen letos uniklo už popáté.



"Byl jsem opět velmi blízko. Jsem rád, protože jsem na druhé místo jel. Ne, dělám si srandu. Opravdu nevím, co bych měl udělat lépe. Zkoušel jsem všechno," kroutil hlavou po dojezdu. "Věděl jsem, že do sestupu musím dát vše, i kdybych měl umírat," řekl v rozhovoru po závodě. Nevyšlo mu to. O kousek lepší byl Rubén Plaza, který vybojoval své druhé vítězství na Grand Tour, to první si připsal v roce 2005 na Vueltě.

"Věděl jsem, že jede Sagan kousek za mnou. On je na sjezdy dobrý, ale měl jsem velký náskok, tak jsem nepodléhal panice. Je pravda, že ke konci jsem měl trochu strach, když mi kolo trochu podjelo, ale podařilo se mi dojet na plný plyn. Jsem nesmírně šťastný," řekl po výhře v 16. etapě Rubén Plaza.

Saganovi nepomohl ani speciální fanoušek. Na Tour de France totiž dorazil i slovenský legendární hokejista Miroslav Šatan, se svým krajanem se sešel a vyfotili se spolu.

Druhé místo dlouho trápí Saganova šéfa Olega Tinkova. Ten do něj na twitteru pravidelně rýpe. "Čtvrté druhé místo, tohle je trest, nic jiného," napsal například po posledním prohraném souboji svého svěřence. Vtipná mu také přišla koláž, na které Sagan drží na papírku nápis "Výhra nebo Gulag", kterou se smíchem hned sdílel.

Další druhé místo však nepřineslo pouze negativní ohlasy. Sagana na facebooku totiž pochválil slovenský prezident Andrej Kiska. "Sagane, klobouk dolů. Bojovník. To je asi nejvýstižnější slovo," začal svou zprávu prezident. "Petere, jsme na tebe pyšní. Děláš super jméno naší zemi," dokončil zprávu.

SAGAN, KLOBÚK DOLEBojovník. To je asi najvýstižnejšie slovo. Psychológovia tvrdia, že druhé miesto je často veľmi...

Posted by Andrej Kiska on 20. červenec 2015

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud