Tereza Janovská
18. července 2019 • 20:28

Sagan při dřině na Tour najde síly i na vtípky. Zdravil bývalého parťáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáct etap v nohách a několik stovek najetých kilometrů. Před vstupem do těch nejnáročnějších etap letošního ročníku Tour de France cyklistům pomalu, ale jistě dochází síly a na vtípky má náladu jen málo z nich. To se však netýká známého showmana Petera Sagana. Ten se na vrcholku první vrchařské prémie dvanácté etapy vytáhl s povedeným pozdravem.



Peter Sagan je svými vtípky známý v celé cyklistické sféře a na srandu si najde síly i tam, kde jiní sotva popadají dech. Fanoušky nejnověji pobavil ve dvanácté etapě. Když se s kolegy v úniku drápal na první vrchařskou prémii v první letošní pyrenejské etapě, všiml si tam Tristana Hoffmana, svého bývalého kolegy.

Hoffman, který v současnosti působí v týmu Bahrain-Merida, tam svým cyklistům podával bidony. A to by nebyl Sagan, aby svého známého nepozdravil povedeným kouskem. Těsně před ním se svým kolem vyskočil a pobaveně se otáčel, jestli si pozdravu Hoffman všiml.

Ač to kvůli vtípku tak možná nevypadá, Sagan si ve dvanácté etapě zamakal dost. Od začátku bojoval v úniku a až po sprinterské prémii zvolnil a nechal před sebou i peloton. „Dneska to opravdu nebyla žádná sranda. Chtěl jsem být v úniku, abych získal body na sprinterské prémii a trvalo to padesát kilometrů. Jsem šťastný, že se mnou ve sprintu byl Daniel Oss, protože mi pomohl kontrolovat Rogera Klugeho. Díky tomu jsem vybojoval plný počet bodů. Od té doby to bylo lehké, věděl jsem, že tohle není moje etapa, vepředu navíc bylo mnoho lepších vrchařů, než jsem já,“ vysvětloval po etapě.

V pátek čeká cyklisty individuální časovka, která se pojede v Pau a je dlouhá 27,2 kilometrů.

Cyklistický peloton se na Tour de France vydal letos poprvé do Pyrenejí
Cyklistický peloton se na Tour de France vydal letos poprvé do Pyrenejí

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud