8. června 2011 • 19:51

Kulhavý na Pražských schodech prohrál až ve spurtu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Osmnáctý ročník exhibičního závodu Pražské schody vyhrála největší zahraniční hvězda Burry Stander z Jihoafrické republiky. Bronzový muž z loňského mistrovství světa dnes porazil v atraktivním prostředí Pražského hradu a Malé Strany v závěrečném spurtu obhájce loňského vítězství Jaroslava Kulhavého. Třetí skončil Jan Škarnitzl.



Kulhavý se Standerem a Škarnitzlem se odtrhli od zbytku pole hned v úvodu. Doplňovali je ještě Matouš Ulman a Ondřej Cink, přičemž tato skupina měla po čtvrtém kole náskok 17 sekund.

Ze skupinky uprchlíků však začal postupně odpadat Cink a vedoucí kvarteto dokázalo do desátého kola navýšit vedení až na minutu. Po dvou třetinách závodu už přestal lídrům stačit i Ulman, čímž bylo zřejmé, že spolu jedoucí favority může připravit o stupně vítězů už prakticky jen pád nebo defekt.

O vítězi se po hodině jízdy rozhodlo v závěrečném spurtu do kopce, v němž Stander o sekundu porazil svého kolegu z týmu Specialized Racing Kulhavého a hned při svém debutu v Praze slavil vítězství. Škarnitzl zaostal o 7,7 sekundy. Čtvrté místo obsadil Ulman, pátý byl Jiří Friedl a šestý Milan Spěšný.

Cyklisté projížděli přímo podél diváků, Jaroslav Kulhavý je ve vedení..
Cyklisté projížděli přímo podél diváků, Jaroslav Kulhavý je ve vedení..


"Byl to dobrý závod. Dost jsem se bál startu, když tolik závodníků vjede na schody. Dostal jsem se ale dopředu, byl tam se mnou Jára, pak postupně odpadali závodníci, zůstali jsme ve třech. Jára byl dost silný, zkusil to před poslední zatáčkou, ale já se ho dokázal udržet a v závěru mu ujel," uvedl Stander, jenž si pochvaloval diváckou kulisu a jedinečnost prostředí.

Kulhavý se sice nestal čtvrtým úspěšným obhájcem v historii závodu, ale byl rád, že triumf alespoň zůstal v týmu. "Byl to klasický spurt a Burry byl lepší," poznamenal vicemistr světa po náročném závodu. "Je to hrozný, člověk si neodpočine. Připadal jsem si jako na kolotoči," dodal nejlepší český biker.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud