8. září 2014 • 08:34

Ježkův stav se stále lepší. Cyklista už po nehodě zdolává schody

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další významné pokroky k návratu do Čech dělá handicapovaný cyklista Jiří Ježek. Poprvé od pádu a vážného zranění z minulé neděle už sám chodí po schodech a včera dokonce zvládl první den bez injekcí proti bolestem. "Lékaři, lidské tělo, síla myšlenky a láska...to všechno dokáže zázraky," napsal Ježek na svůj profil na sociální síti Facebook.



Ježek spadl v hromadném spurtu silničního závodu v Americe zhruba 200 metrů před cílem, kdy bojoval o cenný kov a s mnohačetnými zraněními skončil v nemocnici. Devětatřicetiletý cyklista během operací přišel o část protržené plíce, dvě rozdrcená žebra a lékaři mu také museli přišít amputovaný prsní sval. Operovat se musela také zlomená pažní kost.

Ale Ježek se nevzdává. "Přátelé, kamarádi!! Díky všem vašim vzkazům, energii, kterou nám posíláte a veškeré vaší podpoře mám v sobě takovou sílu...!!! Bolí to, jdu krok za krokem, ale JDE TO!!"

Devětatřicetiletý Ježek, který má od jedenácti let amputovanou nohu pod kolenem, je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie. Na kontě má také šest titulů mistra světa a letos už počtvrté vyhrál Světový pohár.

Celý Ježkův vzkaz fanouškům na Facebooku.Foto Facebook.com/jiri.jezek.12

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud