Jiří Punčochář
2. října 2014 • 09:48

Sky je tým hvězd: Kam patří König? Kdo je ikona? Kdo slouží lídrům?

Vstoupit do diskuse
0
  • Leopold König se připravuje na nové působiště, bude jezdit za stáj SkyLeopold König se připravuje na nové působiště, bude jezdit za stáj SkyFOTO: Koláž iSport.cz

    Vstoupil mezi hvězdy a milionáře cyklistického pelotonu. Leopold König se těší na velké možnosti v týmu Sky, mašině na silnici. Jak je ale vidět ze soupisky, před českým objevem neleží jen vidina blízkosti megahvězd Chrise Frooma a Bradleyho Wigginse, ale i boj s jezdci na jeho nebo na podobné úrovni. Třeba Ir Nicolas Roche taky nepřišel jen paběrkovat. Seznamte se s osobnostmi Sky, jejíž sestava bude čítat dohromady až třicet jmen.

  • Bradley Wiggins - IKONA

    Bradley Wiggins Bradley WigginsFoto ČTK

    První britský vítěz Tour de France v historii, čtyřnásobný olympijský vítěz, fantastický časovkář. Nositel šlechtického titulu sir. Ve 34 letech ho ale tým navzdory skvělé kondici upozadil za Frooma. Nyní se chce více soustředit na dráhu, jeho cílem je i světový rekord v hodinovce. Je otázkou, kolik programu na silnici příští rok absolvuje, mezi ním a Froomem panuje i rivalita.

  • Chris Froome - LÍDR

    Chris Froome Chris FroomeFoto EPA

    Poslední dva roky číslo jedna na nejdůležitější závody v sezoně. Vítěz Tour de France, jednoznačně nejlepší vrchař týmu, současná světová dvojka za Albertem Contadorem, vynikající časovkář. V devětadvaceti letech navíc ještě stále patří k mladým závodníkům. Britská média odhadují jeho roční plat na 40 milionů korun, plus za vítězství na Tour inkasuje týmový bonus milion liber (35 milionů korun).

  • Richie Porte - ZÁSTUPCE

    Richie Porte Richie PorteFoto profimedia.cz

    Vítěz Paříž-Nice 2013, nejlepší mladý jezdec Gira dItalia 2010. Dvorní pomocník Frooma na Tour de France; pokud by nemusel pracovat pro lídra, je schopný sám závodit s nejlepšími. Tady začíná přímá konkurence pro Königa. Pokud by se dokázal dostat do jeho role hlavního domestika, byl by to velký úspěch.

  • Nicolas Roche - SUPERDOMESTIK

    Nicolas Roche Nicolas RocheFoto profimedia.cz

    Další nová akvizice a zároveň další borec, který je v kopcích jako doma. Nejlépe pátý na Vueltě 2013, kde byl i v průběžném vedení. V posledních sezonách pomáhal Albertu Contadorovi, opakovaně potvrdil pověst spolehlivého tempaře. Pátý na Tour of Britain.

  • Edvald Boasson Hagen - UNIVERZÁL

    Edvald Boasson Hagen Edvald Boasson HagenFoto profimedia.cz

    Vynikající spurter, skvělý časovkář, specialista na jednodenní klasiky a menší etapové závody. Závodník, který umí zazářit ve všech podmínkách.

  • Leopold König - NÁSTUPCE

    Leopold König Leopold KönigFoto Barbora Reichová (Sport)

    Devátý na Vueltě, sedmý na Tour de France. I on bude muset pomáhat, ale má výhodu, neboť v pouhých šestadvaceti ukázal, že zvládne tlak lídra na Grand Tour. Tým z něj může vychovat budoucí jedničku, Königovou ambicí číslo jedna je pracovat v třítýdenních etapových závodech.

  • ARMÁDA

    Mike Nieve Vrchař Je znamenitý v kopcích, díky tomu už čtyřikrát dojel na Grand Tour v top ten. Ideální pomocník do náročných etap.
    Vasil Kiryjenka Univerzál Vyhrál dvě horské etapy na Giru dItalia a jednu na Vueltě. Skvěle umí i časovku.
    Sergio Henao Vrchař Věrná horská blecha, slouží lídrům, přesto dokázal v roce 2012 dojet devátý na Giru dItalia.
    Bernhard Eisel Klasik Specialista na jednodenní závody a jednotlivé etapy. Vítěz jarní klasiky Gent-Wevelgem 2010 a etapy na Vueltě, sedmý na Paříž-Roubaix.
    Geraint Thomas Tempař Dvojnásobný olympijský šampion na dráze, skvělý stíhač a pomocník, který umí vždy udávat potřebné tempo.
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud