5. ledna 2017 • 10:02

Cyklista Kreuziger vydělal mládeži přes sto tisíc korun, zařídil jí soustředění

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňské vybavení cyklisty Romana Kreuzigra pomohlo dobré věci. Dražba jeho dresů a dalších propriet z již zaniklého týmu Tinkoff, které Kreuziger věnoval, vynesla 114 140 korun. Symbolický šek předal český profesionál týmu SK Petřín Plzeň, který peníze použije na zajištění dvou soustředění pro mládež.



Roman Kreuziger , závodící od letošního roku za australský tým Orica-Scott, nezapomněl na svoje kořeny. Plzeňský rodák pomohl zorganizovat dražbu svých dresů ze sezony, v níž vyhrál mistrovství republiky. S šekem na 114 140 korun navštívil trénink SK Petřín Plzeň a šek předal do rukou trenéra Václava Nováka.

Jeho tréninková skupina má 30 dětí. Ty za část peněz odcestují na zimní soustředění na běžky, na jaře pak na soustředění na kolech do Chorvatska.

„Pomoc juniorským cyklistům z Plzně vnímám jako svoji osobní povinnost. Vím, jak důležitou roli hraje kvalitní příprava, proto jsem rád, že částka bude použita na náklady zimní a jarní přípravy. Klukům a holkám přeji, aby ten pot a dřina stála za to a těším se na výsledky jejich přípravy v závodech,“ řekl Kreuziger.

„Klub SK Petřín je závislý na svazu a přivítá každou podporu. Tu možnost podpořit ho nyní mám. Pokouším se tedy přispět, aby se klubu zjednodušily cesty na závody. V cyklistice není situace jako v některých jiných sportech, kde děti vybavení dostávají, hlavní zátěž padá na rodiče a každá byť drobná podpora se zde může hodit. V Plzni je momentálně na výši fotbal a hokej, ale to není důvod zapomínat na ostatní spoprty. Prosincová dražba rozhodně nemusí být poslední mojí aktivitou v tomto směru,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud