15. srpna 2020 • 17:55

Roglič na Dauphiné upadl, přesto drží průběžné vedení. Etapu vyhrál Kämna

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovinský cyklista Primož Roglič udržel navzdory dnešnímu pádu před nedělní závěrečnou etapou průběžné vedení v závodě Critérium du Dauphiné. Čtvrtou etapu vyhrál Němec Lennard Kämna.



K důležité události došlo už před startem etapy. Nenastoupil do ní průběžně sedmý Kolumbijec Egan Bernal, jenž dva týdny před startem obhajoby loňského vítězství na Tour de France odstoupil kvůli bolavým zádům.

Další výpadky favoritů následovaly hned v úvodu etapy, kdy v prvním sjezdu několik cyklistů spadlo. Ze závodu museli odstoupit průběžně třetí Emanuel Buchmann z Německa, jeho rakouský kolega z týmu Bora-hansgrohe Gregor Mühlberger a Nizozemec Steven Kruijswijk. Buchmann skončil v nemocnici s odřeninami, ale mnohem hůře dopadl třetí muž loňské Tour Kruijswijk. Člen Rogličova týmu Jumbo-Visma si vykloubil rameno a jeho start v letošním ročníku je ohrožen.

O vítězství v etapě bojovali cyklisté bez ambicí na celkové umístění. Po 153 kilometrech dojel do cíle na letištní ranveji v horském středisku Megéve týmový kolega Buchmanna s Mühlbergerem Kämna a zaznamenal největší úspěch kariéry. Druhý skončil s odstupem 41 sekund Španěl David la Cruz, třetí byl Francouz Julien Alaphilippe.

Roglič dojel desátý s tříminutovým odstupem ve stejném čase jako jeho nejbližší pronásledovatel v průběžném pořadí Thibaut Pinot. Třicetiletý Slovinec měl v průběhu etapy také pád, ale ne s tak vážnými následky, jako jeho soupeři. Etapu dokončil s roztrženým trikotem na levém boku a před Francouzem Pinotem vede o 14 sekund.

Český cyklista Roman Kreuziger dojel s velkým odstupem na začátku druhé stovky a celkově mu patří 113. pozice.

Nedělní finále bude mít start i cíl v Megéve a bude měřit opět 153 km.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 4. etapa (157 km):

1. Kämna (Něm./Bora-hansgrohe) 4:27:56, 2. De La Cruz (Šp./SAE Team Emirates) -41, 3. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) -56, 4. Haig (Austr./Mitchelton-Scott) -58, 5. Elissonde (Fr./Trek-Segafredo) -1:02, 6. Masnada (It./CCC) -1:10, ...106. Kreuziger(ČR/NTT) -26:54.

Průběžné pořadí: 1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 17:45:32, 2. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) -14, 3. Martin (Fr./Cofidis) -24, 4. Landa (Šp./Bahrajn-McLaren), 5. Martínez (Kol./EF Pro Cycling) oba -26, 6. López (Kol./Astana) -32, ...113. Kreuziger -1:20:22.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud