6. února 2021 • 17:08

Kulhavý mění tým. Z vlastní stáje míří do velké, zaměří se na maratony

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český biker Jaroslav Kulhavý bude v nadcházející olympijské sezoně závodit za tým Česká spořitelna - Accolade. Olympijský vítěz z Londýna se po dvou letech, kdy oblékal dres vlastního týmu Jaroslav Kulhavy Cycling Team, vrátí do velké stáje. Zaměřit se chce na maratonské soutěže.



„Jsem rád, že jsem zpátky v týmu s tak velkou historií a zázemím. Po loňsku jsem se rozmýšlel, jestli vůbec budu pokračovat, sezona 2020 měla být poslední, ale kvůli pandemii proběhla jen tak napůl. V takové situaci mi proto přišla škoda skončit,“ uvedl Kulhavý při sobotním oznámení spolupráce.

S účastí na odložených olympijských hrách v Tokiu ale příliš nepočítá. „Máme jedno startovní místo a jednoznačně nejlepším Čechem je aktuálně Ondra Cink, nemůžu se na to upínat, musím se soustředit na jiné, reálnější cíle,“ uvedl dvojnásobný olympijský medailista. „Vznikl světový maratonský seriál a samostatný maratonský ranking, takže se otevírají nové možnosti, kde bych mohl uspět já i celý tým,“ dodal.

Oblíbenou cyklistickou destinací Jaroslava Kulhavého jsou Beskydy
Oblíbenou cyklistickou destinací Jaroslava Kulhavého jsou Beskydy

V týmu se sejde s Matoušem Ulmanem, stáj posílil například i další úspěšný maratonec Marek Rauchfuss. „S Matoušem Ulmanem jsem už jel Brasil Ride a Epic Israel. Sedli jsme si jak výkonově, tak lidsky. Cross country budu jezdit už jen minimálně a pouze v Česku, rád bych ještě jednou zažil Nové Město na Moravě s diváky,“ řekl Kulhavý.

První start měl původně absolvovat už příští týden na etapovém závodě Mediterranean Epic ve Španělsku, ten byl ale kvůli pandemii koronaviru odložen na březen.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud