17. června 2008 • 13:12

Kessiakoff se pokusí o hattrick

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět zahraničních hvězd přijede na letošní 15. ročník exhibice Pražské schody. Ta se uskuteční 25. června na Malé Straně.



Vedle zahraničních závodníků na horských kolech pojede i kompletní domácí špička včetně olympionika Jaroslava Kulhavého. Dnes to na tiskové konferenci oznámili pořadatelé.

Jedničkou ve startovním poli bude vítěz dvou posledních ročníků Fredrik Kessiakoff ze Švédska, medailista z mistrovství světa i Evropy. Také další zahraniční jezdci Florian Vogel ze Švýcarska, Cedric Ravanel z Francie, Roel Paulissen z Belgie a Američan Adam Craig již stáli při MS či ME na stupních vítězů.

Pokud by Kessiakoff dokázal v české metropoli vyhrát potřetí, vyrovnal by se Francouzi Miguelu Martinezovi. Ten dominoval v letech 2000, 2001 a 2004 a před rokem právě v Praze ukončil svoji bohatou závodní kariéru.

Trasa závodu tradičně vede uličkami Malé Strany a Hradčan, unikátní je sjezd 189 zámeckých schodů. Okruh, který začíná v Nerudově ulici, měří 1250 metrů. Pražské schody jsou součástí projektu Kolo pro život, který je největším domácím seriálem závodů horských kol pro veřejnost i profesionály.

Program začne v 15:30, hlavní závod bude odstartován v 18:00. Pojede se na jednu hodinu plus jedno kolo a jezdci absolvují 17-20 okruhů. Poprvé v historii bude závod přímým přenosem vysílat Česká televize.

Články odjinud


Články odjinud