25. června 2008 • 21:00

Pražské schody vyhrál Paulissen

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězem 15. ročníku exhibičního závodu na horských kolech Pražské schody se stal belgický reprezentant Roel Paulissen. Druhý skončil Čech Jaroslav Kulhavý, třetí Jan Škarnitzl.



V předchozích letech závodu počasí přálo, ale dnes se proti němu spiklo, a dokonce přinutilo pořadatele zkrátit trať. Přibližně po 40 minutách se totiž spustil prudký liják a kvůli přívalům vody začali rozhodčí zvonit do posledního okruhu už po 45 minutách místo po hodině závodu. V té době jela v čele pětičlenná skupina, která si to také rozdala o vítězství.

Vpředu od začátku jezdili Paulissen, Švýcar Florian Vogel, Kulhavý, Škarnitzl, Milan Spěšný, Tomáš Vokrouhlík a Martin Zlámalík. Ten však v polovině závodu začal zaostávat a k čelu se naopak dotahoval vítěz předchozích dvou ročníků Švéd Fredrik Kessiakoff, jenž však v závěru tempu soupeřů nestačil a skončil osmý.

"Takový závod jsem ještě nezažil. Při startu sluníčko a vedro, v závěru liják, který znemožňoval prakticky závodit. Jsem rád, že jsem nespadl, jsem rád za druhé místo," řekl v cíli zcela promočený Kulhavý.

Výsledky:
1. Paulissen (Belg.) 46:27, 2. Kulhavý (Michelin Specialized), 3. Škarnitzl (dimp Giant) oba -1, 4. Vokrouhlík (Factor Bike team) -2, 5. Ježek (Spinning MB) -10, 6. Craig (USA) -20.

Články odjinud


Články odjinud