9. října 2008 • 15:52

Výjimka pro Armstronga budí nevoli

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf německého svazu Rudolf Scharping zkritizoval Mezinárodní cyklistickou unii UCI kvůli tomu, že udělila výjimku Lanci Armstrongovi.



Sedminásobný vítěz Tour de France ji dostal poté, co po oznámení návratu do profesionálního pelotonu neinformoval unii včas o prvním plánovaném startu.

Armstrong návrat k závodění oznámil v září a na leden si naplánoval účast v australském závodě Down Under. Podle článku 77 pravidel UCI cyklisté v podobných případech musí unii informovat minimálně půl roku před startem, aby mohli být kvůli mimosoutěžním testům zařazeni do antidopingového programu. UCI však dala Armstrongovi výjimku, kterou zdůvodnila modernějšími metodami antidopingových kontrol.

"V těchto těžkých časech by měl každý striktně dodržovat pravidla," citovala agentura DPA Scharpinga, kterému se nelíbí ani plánovaný návrat dopingového hříšníka z loňské Tour Kazacha Alexandra Vinokurova.

"V normálním životě je běžné, že po odpykání trestu se člověk může začlenit zpět do společnosti. Ale je nutné, aby to tak fungovalo i v cyklistice?" prohlásil.

Články odjinud


Články odjinud