19. října 2008 • 16:58

Šimůnek skončil na SP cyklokrosařů čtvrtý

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Úvod letošního ročníku Světového poháru českým cyklokrosařům vyšel. V belgickém Kalmthoutu dnes Pavla Havlíková dojela třetí, Radomír Šimůnek obsadil čtvrté místo a Zdeněk Štybar skončil šestý.



Vítězství na domácí trati vybojoval Sven Nijs před svými krajany Nielsem Albertem a Kevinem Pauwelsem. Závod žen se stal kořistí Daphny van den Brandové z Nizozemska.

Reprezentační trenér Petr Klouček označil belgický závod za výborný start do sezony. "Jsem nadmíru spokojen. Dva jezdci v první šestce, navíc velice slušně jeli i Dlask, Bína a Zlámalík. No a Havlíková, to je super. Již v loňské sezoně naznačila, že může myslet vysoko, dnes jela naprosto skvěle," řekl ČTK po závodě Klouček.

Na rychlé a technické trati se jel vyrovnaný závod, který rozhodl až závěr. Šimůnkovi sice nevyšel nejlépe start, ale rychle se dotáhl k čelu. Od třetího kola jezdil za Nijsem a nakonec bojoval s Pauwelsem o třetí pozici, na kterou jen těsně nedosáhl.

"Na úvod sezony je to fantazie, ale trošku mě mrzí to, že závod jsem měl dobře rozjetý na třetí místo, a nevyšlo to," řekl v cíli Šimůnek. "Využil jsem svojí dobré techniky, ale v poslední zatáčce jsem udělal drobnou chybu, která mě stála stupně vítězů," posteskl si a dodal, že ve spurtu s Pauwelsem už neměl tolik sil.

Přiznal, že mu start úplně nevyšel, ale postupně se dokázal propracovat vpřed. "Ve třetím kole jsem se zavěsil za Nijse, který mě dovezl až dopředu. Poté jsem musel trochu zvolnit, ale i tak jsem maximálně spokojený. V sobotu jsem vyhrál závod druhé kategorie a netušil jsem, jak na tom druhý den budu," podotkl Šimůnek.


Štybar si dojel pro šesté místo, když ve spurtu zdolal Nizozemce Ala. Do první dvacítky se dostali ještě Petr Dlask, Martin Bína a Martin Zlámalík.
Ve výborném světle se představila i Havlíková, která podlehla pouze dvojici tradičních medailistek ze světových šampionátů. Ve spurtu o třetí místo zdolala Ferrierovou-Bruneauovou z Francie.

Výsledky:

Muži: 1. Nijs 1:04:23, 2. Albert stejný čas, 3. Pauwels (všichni Belg.), 4. Šimůnek (ČR) oba -8, 5. Aernouts (Belg.) -10, 6. Štybar (ČR), 7. Al (Niz.) oba -23, 8. Vantornout -24, 9. Wellens (oba Belg.) -37, 10. Boom (Niz.) -1:11, ...14. Dlask -1:12, 17. Bína -1:29, 18. Zlámalík -1:52, 31. Kulhavý -2:56, 36. L. Klouček (všichni ČR) -3:07.

Ženy: 1. Van den Brandová (Niz.) 39:48, 2. Kupfernagelová (Něm.) -5, 3. Havlíková (ČR), 4. Ferrierová-Bruneauová obě -6, 5. Triquetová-Claudeová (obě Fr.) -13, 6. Elemansová (Niz.) -14, ...21. Kyptová (ČR) -3:05.

Články odjinud


Články odjinud