23. ledna 2009 • 11:10

Armstrong: Landisovi odpusťte

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong přivítal návrat svého bývalého týmového kolegy Floyda Landise k cyklistice. Americkému závodníkovi vyprší za týden dvouletý trest za doping



Landis se za měsíc představí v barvách týmu Ouch v závodě Kolem Kalifornie.

"Je dobře, že nejlepší cyklisté na světě se vracejí. Floyd je můj dobrý kamarád, bývalý kolega a pořád má hodně fanoušků," řekl agentuře AP Armstrong, který se k cyklistice vrátil na podzim tři roky po skončení kariéry a nyní jede v Austrálii svůj premiérový závod Tour Down Under.

Archív ArchívFoto Archív

"Sice byl potrestán za doping, ale kdybyste po skončení procesu udělali mezi lidmi anketu, polovina by vám řekla, že je nevinen," dodal sedmatřicetiletý Američan, který s Landisem jezdil v týmu US Postal.

Landis se vrací po dvouletém trestu, který dostal poté, co před třemi lety dopoval na Tour de France. V těle mu našli syntetický testosteron a třiatřicetiletý Američan přišel o triumf ve slavném závodě.

"Trest si jako mnoho dalších lidí odpykal, tak ať nasedne na kolo a vrátí se do práce," uvedl Armstrong.

"Takhle společnost funguje. Za chybu zaplatil, teď je na čase mu odpustit a jít dál," prohlásil slavný jezdec, jenž byl také podezříván z dopingu, ale nikdy neměl pozitivní test.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud