17. března 2009 • 18:05

Ricco uspěl s odvoláním

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský cyklista Riccardo Ricco dosáhl u arbitráže CAS snížení svého trestu za doping z dvou let na 20 měsíců. Čtyři měsíce rozdílu pro něj mají velký význam, neboť díky nim budce moci příští rok startovat na Giru d'Italia a Tour de France.



Distanc pětadvacetiletému cyklistovi vyprší na den přesně za rok.Ricco byl přistižen při podvádění na loňské Tour, kde vyhrál dvě horské etapy. Při testu mu však našli v těle látku CERA, což je vylepšená verze krevního dopingu EPO, Ital byl diskvalifikován a propuštěn ze svého tehdejšího týmu Saunier Duval.

Talentovaný cyklista od počátku spolupracoval při vyšetřování a doufal, že díky tomu dostane menší než dvouletý trest. To se sice nestalo, ale následné odvolání k CAS podpořil Italský olympijský výbor s tím, že se díky Riccovým informacím podařilo odhalit další dopingové případy včetně jeho týmového kolegy Leonarda Piepoliho.

Arbitrážní soud v Lausanne tak sice nevyhověl Riccově snaze snížit trest o polovinu, nicméně zkrátil distanc alespoň o čtyři měsíce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud