4. května 2009 • 11:02

Armstrong je zpět ve formě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký cyklista Lance Armstrong uspěl při svém prvním závodě od březnové zlomeniny klíční kosti, kterou si přivodil ve Španělsku. V závodě Kolem Gily, který se jel v Novém Mexiku, obsadil celkově druhou příčku.



Triumfoval jeho stájový kolega z Astany Levi Leipheimer. Oba včetně dalšího Američana Chrise Hornera startovali v závodě nižší kategorie v barvách nezávislého týmu Mellow Johnny's.

Těžké kopce v Novém Mexiku brali jako přípravu před blížícím se italským Girem. V závěrečném stoupání páté etapy však oběma favoritům vypálil rybník neznámý Phil Zajicek, kterému pogratuloval i šéf Astany Johan Bruyneel. Samotný Armstrong přiznal, že jej závěrečný kopec zaskočil.

"Neznal jsem dojezd. Myslel jsem, že se to narovná a bude hromadný dojezd. Než jsem konečně našel převod do kopce, už jsem byl uvařený," uvedl sedminásobný vítěz Tour de France. V Itálii o celkovém vítězství neuvažuje a počítá s tím, že bude pracovat pro lídra Astany Leipheimera.

"Hlavní prioritou je ho ochránit a zajistit, aby naplnil svůj potenciál. Bylo by skvělé, kdyby Giro vyhrál Američan. Rád bych k tomu pomohl," dodal Armstrong.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud