24. června 2009 • 20:09

Huříková mistryní ČR v časovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bikerka Tereza Huříková se stala českou mistryní v cyklistické časovce. Závodnice týmu Česká spořitelna MTB dnes zvítězila na společném mistrovství českých a slovenských jezdců v Bánovcích nad Bebravou na trati 19 kilometrů.



Těžkou trať projela za 27 minut a 17 sekund a druhou Martinu Růžičkovou z Dukly Praha porazila o sedmnáct sekund.

Bronz získala obhájkyně prvenství Jarmila Machačová rovněž z Dukly.Smůlu měla nejúspěšnější česká cyklistka posledních let Lada Kozlíková. Krátce po startu měla pád a ztráta pro ni znamenala v cíli až čtvrté místo před rychlobruslařskou mistryní světa Martinou Sáblíkovou.

Huříková uplatnila svoji sílu především ve čtyřech náročných stoupáních, která cyklistky čekala mezi technickými úseky v úvodu a závěru trati. Bývalá juniorská mistryně světa vyhrála na domácím mistrovství v časovce podruhé, poprvé se jí to podařilo před dvěma lety ve Žďáru nad Sázavou.

"Bylo to těžké. Po startu a v závěru dost technické, navíc na kostkách. Seděly mi ale kopce, i když bylo náročné udržet tempo," řekl ČTK Huříková, která si vítězstvím zajistila právo startu na podzimním mistrovství světa. "Potvrdilo se, že příprava byla naplánovaná dobře, a nyní se v klidu budu moci soustředit na přípravu na světový šampionát," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud