František Prachař
8. června 2010 • 18:04

Pražské schody pojedou tři mistři světa i lyžař Bauer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní akce bude mít unikátní obsazení. Závod na horských kolech Pražské schody, jehož 17. ročník se uskuteční ve středu od 18 hodin na Hradčanském náměstí, přivítá tři mistry světa, kompletní českou špičku včetně Jaroslava Kulhavého i lyžařskou hvězdu Lukáše Bauera.



Už dávno to není jen exhibice na neobvyklém místě. Z bikového závodu Pražské schody se stal prestižní podnik, který láká na Hradčanské náměstí největší postavy světové cyklistiky.

Ve středu v 18 hodin se na start kritéria na hodinu plus jedno kolo postaví švýcarští mistři světa Florian Vogel a Christopher Sauser či belgický světový šampion a vítěz závodu z roku 2008 Roel Paulissen.

Vedle nich pojede na 1 450 metrovém okruhu, na němž musí účastníci překonat věhlasný sjezd po 128 zámeckých schodech, rovněž několikanásobný medailista z MS Cedric Ravanel z Francie a stříbrný olympionik z Atén 2004 José Antonio Hermida.

„Bude tu konkurence skoro jako na Světovém poháru a půjde o hodně dobrý test formy, i když se jede jen hodinu,“ říká nejlepší český závodník Jaroslav Kulhavý, jemuž po třech závodech SP patří čtvrté místo a na domácí půdě patří k favoritům. Vedle něj se z české špičky představí i jeden z lídrů seriálu Kolo pro život Pavel Boudný.

Organizátoři letos chtěli pojmout závod jako souboj bikerů, cyklokrosařů a lyžařů, ale jelikož se na start postaví elita SP na horských kolech, mělo by se o prvním místě rozhodovat mezi specialisty. Tím spíš, že bude chybět cyklokrosový šampion a loňský vítěz Zdeněk Štybar, jenž musí po operaci cysty v sedací oblasti dohánět tréninkové manko.

Zastupovat ho tak bude juniorský světový šampion v cyklokrosu Tomáš Paprstka a zkušený Martin Bína. Přípravu si na schodech zpestří i běžci na lyžích a olympijští medailisté z Vancouveru Lukáš Bauer a Martin Jakš. Program exhibice začíná doprovodnými závody v 15 hodin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud