3. dubna 2018 • 14:19

Když Panter znemožní Lva. Americký fotbal v Česku začal destrukcí i TOP akcí

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prague Black Panthers v úvodním zápase 25. ročníku Bitters ligy amerického fotbalu potupili v derby Prague Lions 48:0. A ne, nejde o apríl, byť se zápas odehrál v odpoledních hodinách neděle 1. dubna. Na fotbalovém stadionu Viktorie Žižkov existoval jen jeden tým, parta okolo quarterbacka a nejlepšího hráče posledních let Jana Dundáčka. Šampioni posledních šesti let ukázali, že zastavit je bude i letos přetěžký úkol.



Zápas měl punc prémiové události. Vysílala jej přímým přenosem Česká televize (letos plánuje ještě dva přímé přenosy z Bitters ligy), z tribun se dívalo přes tisíc párů očí, které se těšily na zajímavé zahraniční importy, jež oba týmy do svých řad přivedly. Nebo jim prodloužily stávající smlouvy.

Želbohu to nejdůležitější, dramatická sportovní podívaná, se nedostavila. Rozdíl 48 bodů nelze nazvat jinak než výprask.

"Nebráníme dobře svého quarterbacka Zacha Bartlowa. Je u nás krátce a v naší útočné hře je zatím hodně chyb. Potřebujeme si to vyříkat a bude to dál lepší. Nejde dělat hned ukvapené závěry,” přidal svůj pohled na přísný příděl running back Lions Lukáš Růžek.

Úvod zápasu přitom nenaznačoval, že by se mělo jednat o tak jednostranný zápas. Obrana outsidera (oba týmy spolu ale hráli v Czech Bowlu v roce 2016) dokázala držet krok s útokem vedeným quarterbackem Dundáčkem a nepovolila soupeři ani jeden bod.

Od druhé čtvrtiny úvodního zápasu ale na fotbalovém stadionu existovalo už pouze jedno mužstvo. PBS přidávali body a Lvům nepomohl ani obranář James Brooks, strůjce "stříbrné" sezony 2016, který patří k nejlepším hráčům, kteří se na českých trávnících prohánějí. Na univerzitě hrál Brooks s hráči, kteří nyní působí ve slavné NFL.

Akcí zápasu byl "pick six" Karla Augusty, který vystihl nepřesný pas quarterbacka Bartlowa a skóroval touchdown.

VIDEO: Podívejte se na krásnou akci Karla Augusty


“Od druhé čtvrtiny jsme se chytli. Zatím však nedokážu říct, jestli jsme na tom lépe než v minulé sezoně. Bude záležet, jak si povedeme i v evropském poháru,” zhodnotil výkon Panthers Augusta.

Šanci na reparát budou mít Lions tento víkend, kdy zavítají na půdu nováčka Pilsen Patriots. Panthers si dají výlet směr Brno až 21. dubna, kdy se v Bystrci utkají s Alligators.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud