13. března 2019 • 09:18

Přestupová bouře v NFL: Beckham je v Clevelandu, Bell míří do Jets

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z největších zoufalců je najednou postrach celé NFL. Cleveland Browns v lize amerického fotbalu v přímém přenosu odhazují svou dlouholetou nálepku outsidera a do zářivé budoucnosti se dívají s novou superhvězdou. Ještě před oficiálním startem volného trhu Browns získali díky trejdu Odella Beckhama Jr. z New York Giants. Další eso, running back Le’Veon Bell z Pittsburghu, posílí New York Jets.



Není to tak dávno, co fanoušci Cleveland Browns museli vydržet celý rok bez jediného vítězství, za sezony 2016 a 2017 napočítali jedinou výhru! Loňský příchod jedničky draftu, quarterbacka Bakera Mayfielda, ovšem zásadně změnil dynamiku. A dnes už se Browns vůbec nikdo nesměje.

Volný trh se v NFL sice oficiálně rozeběhne už dnes, ale od pondělka běží vyjednávací okno a Browns dojednali zřejmě nejpřekvapivější obchod. Odell Beckam Jr. se stal v New Yorku prvotřídní hvězdou, fanoušky okouzloval svými akrobatickými zákroky jednou rukou. V posledních sezonách se v podprůměrném týmu Giants trápil, přesto je od svého nástupu do ligy v roce 2014 třetí v lize v počtu yardů na zápas (92,8) i v počtu chycených tochdownů (44).

Cleveland ho získal výměnou za výběr v prvním (17. pick) a třetím (95. pick) kole letošního draftu a safetyho Jabrilla Peterse.

Beckham s Giants teprve vloni v srpnu podepsal novou pětiletou smlouvu na 95 milionů dolarů, která z něho udělala nejlépe placeného receivera ligy. Protože však dvacetimilionový bonus za podpis platí Giants, Cleveland dostal svou novou hvězdu za relativně příznivou cenu 15,4 milionu na sezonu.

Browns tak najednou disponují jednou z nejlepších dvojic receiverů v NFL, protože už mají Jarvise Landryho, kterému vloni dali pětiletou smlouvu na 75 milionů dolarů. Browns navíc mají na running backa Nicka Chubba a nově i Kareema Hunta, bývalou hvězdu Chiefs, který bude v Clevelandu oživovat kariéru po svém skandálu s násilím proti ženě.

V dalším obřím trejdu poslali Kansas City Chiefs elitního pass rushera Dee Forda za druhé kolo draftu 2020 do San Fransiska. Ford si přijde na pětiletý kontrakt za 87,5 millionu dolarů.

Velké jméno ulovili podle předpokladů New York Jets, kteří nutně potřebovali útočné eso pro svého mladého quarterbacka Sama Darnolda. Získali ho v running backovi Le'Veonu Bellovi. Bývalá hvězda Steelers sabotovala celou minulou sezonu a nakonec si vytrucovala odchod z Pittsburghu a volné ruce na volném trhu. Na něm podle zdrojů ESPN sáhne po nabídce Jets na čtyřletou smlouvu za 52,5 milionu dolarů, včetně 35 milionů garancí. Celková hodnota kontraktu může dosáhnout až na 61 milionů.

Jets měli po třech bídných sezonách a s přibližně sto miliony dolarů pro sezonu na posily patřit na trhu k nejaktivnějším týmům a očekávání potvrdili. Chystá se potvrzení kontraktů s linebackerem C.J. Mosleym z Ravens (85 milionů dolarů na pět let), wide receivery Jamisonem Crowderem a Joshen Bellamym a guardem Kelechi Osemelem. Další posilou měl být hvězdný linebacker Anthony Barr, který však nakonec zřejmě zůstane v Minnesotě.

Už o víkendu se Pittsburgh dohodl na výměně svého hvězdného receivera Antonia Browna do Oaklandu (54,125 milionů dolarů za tři roky).

Quarterback Nick Foles, který v posledních dvou sezonách provedl hluboký průzkum play off včetně zisku loňského Super Bowlu jako náhradník zraněného Carsona Wentze, podepsal čtyřletý kontrakt na 88 milionu dolarů s Jacksonville Jaguars.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud