10. srpna 2019 • 10:31

Bojuje o skořápku jako Jágr. Hvězda NFL riskuje miliony i kariéru

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni o něm vědí, že je tak trochu neřízená střela. Tohle je ale už vážně síla. Hvězdný hráč amerického fotbalu Antonio Brown hrozí koncem kariéry, protože mu NFL zakazuje hrát v jeho oblíbené helmě. Je to podobný příběh jako v případě Jaromíra Jágra a jeho slavné skořápky. Jenže Brown riskuje kariéru.



Pamatujete? Vloni v zimě celá republika řešila skořápku na hlavě Jaromíra Jágra poté, co se vládce hokejové rodiny zranil po zákroku havířovského Marka Sikory. Zatímco v NHL Jágr používal moderní přilby, po návratu do Česka si na hlavu opět vsadil svůj oblíbený typ JOFA VM, který kdysi kromě něho nosívaly i Wayne Gretzky, Mario Lemieux či Peter Forsberg.

Pár týdnů před startem nové sezony teď podobnou kauzu zažívá NFL. Problematickému wide receiverovi Antoniu Brownovi dali Oakland Raiders na jaře tříletou smlouvu na víc než 50 milionů dolarů. Teď však Brown hrozí, že skončí kariéru, pokud mu NFL nepovolí hrát v jeho oblíbené přilbě.

Brown celou svou kariéru v NFL používal přilbu Schutt Air Advantage, tenhle model se ale už nevyrábí a vedení ligy její další používání zakázalo. Podle pravidel NFL musí mít veškeré hráčské vybavení certifikát odborné komise NOCSAE a u tohoto typu přileb to není možné, protože je už víc než deset let starý.

Problém začal už na jaře při tzv. organizovaných týmových aktivitách, když si Brown chtěl k tréninku vzít svou starou přilbu. Když mu bylo sděleno, že musí použít nový model, začal podle svědků hlasitě křičet, že se slavnými quarterbacky Tomem Bradym a Aaronem Rodgersem se jedná jinak.

Brady s Rodgersem v minulé sezoně skutečně patřili k hráčům, kteří pro svůj typ přilby dostali roční výjimku, v současnosti ale už také musí používat novou přilbu.

Brown pak ještě několikrát zkusil svou starou přilbu propašovat na trénink, dokonce ji přemaloval, aby víc odpovídala současnému designu Raiders. Ale neuspěl. Teď situace dospěla tak daleko, že si Brown podal stížnost a pohrozil, že bez své staré helmy nebude hrát.

Pro Raiders je to samozřejmě problém. Brown se navíc už několik dní neukázal na tréninku. Jeho jednání málokdo chápe.

„Je to extrémní reakce, dokonce i na hráče s Brownovou historií. Nemá smysl to nějak vysvětlovat,“ napsal sloupkař NFL.com Michael Silver.

Brown má podle smlouvy s Raiders sice jistých svých 30,125 milionů dolarů, které má plně garantovaných. Je ale možné, že Raiders by mu každý týden nečinnosti sráželi ze mzdy podíl z jeho kontraktu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud