24. srpna 2020 • 13:23

Bouřka v poločase ukončila ligový zápas. Skóre 20:0 platí a Brno slaví výhru

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přerovští Mammoths prohráli ve 2. kole Paddock ligy amerického fotbalu na hřišti Brna Sígrs jednoznačně 0:20. Nováček soutěže, který na úvod senzačně porazil favorizovanou Ostravu, tentokrát v prvním poločas vůbec nebodoval. A po něm už se na hřiště v Brněnských Ivanovicích nevrátil. Zápas totiž předčasně ukončila bouřka!



Podle ligového komisaře Michala Rosívala byly ve hře po přerušení duelu tři scénáře. „Tím prvním bylo opakování celého zápasu v náhradním termínu. Tato varianta však byla vyřazena, protože první poločas proběhl za zcela regulérních podmínek. Proto bylo pravděpodobným řešením dohrát druhý poločas v náhradním termínu. Jenže samotní Mammoths se ve svém vyjádření vyslovili pro uznání poločasového stavu za konečný výsledek, takže došlo k dohodě, že se utkání dohrávat nebude,“ popsal Rosíval.

Rozhodnutí Mammoths dávalo smysl. Přerovští nechtěli měnit našlapaný harmonogram. Jeho nabourání by jim mohlo vzít čas na regeneraci. „Zápas by se musel dohrávat někdy ve volném týdnu a již teď máme řadu zraněných hráčů, kteří si potřebují odpočinout,” vysvětlil Radim Dohnal, ofenzivní koordinátor Mammoths.

Toho mrzelo, že se jeho týmu nepovedl zopakovat perfektní výkon z úvodního kola proti Steelers, nad nimiž zvítězil 25:22. „Srážely nás zbytečné fauly. Při každém větším posunu byl na hřišti žlutý flag. Soupeř byl rozhodně silný, ale ne natolik, aby nám nedovolil skórovat,” prohlásil Dohnal.

Naopak domácím to dopředu klapalo. Brněnský quarterback Douglas Webster zásoboval perfektními touchdownovými pasy Čudovského, Hampla a Mašlanku. Po rozpačitém výkonu z prvního kola, kdy se Sígrs na výhru proti brněnským Alligators nadřeli, předvedli v útoku mnohem přesvědčivější představení.

Výsledky 2. kola Paddock ligy
Brno Sígrs - Přerov Mammoths 20:0
Ústí nad Labem Blades - Pilsen Patriots 21:0
Ostrava Steelers - Brno Alligators 45:6
Prague Mustangs - Vysočina Gladiators 6:69

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud