5. července 2012 • 08:10

Extraliga pomalu finišuje, postupující čtyřka není stále jistá

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po reprezentační přestávce (turnaj PBT) pokračuje Extraliga již dnešními zápasy. Vzhledem k různým dohrávkám mají všechny týmy napilno. Tento týden se kromě středy a neděle hrálo a hraje každý den.



V pondělí si Draci poradili se Skokany 12:3 a udrželi se tak na 1. místě tabulky. Skokani zůstali na 7. pozici. Utkání rozhodla 3. směna, ve které se domácí ujali vedení 6:0. Hosté dokázali snížit na 3:6, ale to bylo z jejich strany vše. V úterý bojovala opět neúspěšně Olympia Blansko o první výhru v soutěži s Hrochy Brno, když prohráli 2:7. Hroši jsou momentálně šestí.

Ve čtvrtek přivítají Skokani Olomouc pražské Eagles. Pokud chtějí olomoučtí udržet nějaké naděje na vzestup v tabulce, musí zvítězit. Na Eagles se zase tlačí jeho pražský rival z Kotlářky, takže i oni by rádi odjížděli s nějakou výhrou, která by jim přiblížila postup do play-off. Hosté mají velmi aktivní letošní vzájemnou bilanci W-L 3-0.

Hraje se ve čtvrtek 5.7. ve 13:00 a 16:00 v Olomouci

Kotlářku Praha čeká ještě pět utkání. Tři z nich odehrají v Blansku proti místní Olympii. Hosté jsou zatím na 4. místě, Blansko je poslední. Favoritem jsou hosté, ale Olympia už opravdu touží alespoň jednou zvítězit a rozhodně nemá co ztratit.

Hraje se v pátek 6.7. od 19:00 hod., dále v sobotu 7.7. ve 13:00 a od 16:00 hod.

Vedoucí tým Draci Brno budou v sobotu na svém stadionu vedeni jako hosté v utkáních proti Hrochům. Hroši již letos dokázali Draky jednou porazit a další případný úspěch by jim pomohl v úsilí propracovat se do postupové čtyřky. Na pálce se v jejich týmu daří zejména Martinu Jelínkovi BA .433. Z Draků je nejlepší Thomas Brice s BA .405.

Hraje se v sobotu 7.7. na MBS od 13:00 a 16:00 hod.

Nejnapínavější by mohl být double mezi Eagles Praha a Arrows Ostrava. Ostravští se dlouho drželi v první čtyřce, ale nyní jsou na pátém místě, které postup do play-off nezaručuje. V letošních utkáních domácí dvakrát jasně zvítězili, jednou byli úspěšní hosté. Historická bilance W-L hovoří jasně pro Eagles v poměru 46-20. Eagles budou po zápasech se Skokany trochu chytřejší ohledně své pozice v tabulce, ale na nějaké velké taktizování není m prostor.

Hraje se v sobotu 7.7. na Krči ve 13:00 a 16:00 hod.

O co nejlepší umístění po základní části půjde i v zápase Skokanů Olomouc s Technikou Brno. Skokani jsou v jednom kole - hráli v pondělí, hrají ve čtvrtek double a v sobotu double. A potřebují vyhrávat. Technika je relativně v pohodě na druhém místě, má za sebou úspěšná utkání a v týmu prozatím nejlepšího pálkaře Extraligy Wayna Ougha s BA .464 (8x 2B, 1x3B, 5xHR). Ale ani Skokani nemají špatné pálkaře (Kmiecik, Voják, takže uvidíme, zda se prosadí více útok či obrany.

Hraje se v sobotu 7.7. v Olomouci rovněž ve 13:00 a 16:00 hod.

Jedno velmi zajímavé utkání je na programu ve čtvrtfinále SABE Českého baseballového poháru. O postup do Final Four si to rozdají Kotlářka Praha s Technikou Brno. Jeden z týmů tak neobhájí svůj loňský pohárový výkon. V rámci Final Four byla vloni úspěšnější Technika, která skončila druhá. Kotlářka po prohrách právě s Technikou a s Arrows obsadila 4. místo. Domácí přešli přes Třebíč Nuclears, hosté si poradili s Rakovníkem Red Crayfish. Zatím jediným jistým účastníkem závěrečného turnaje jsou Hroši Brno.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud