6. června 2016 • 00:36

7 homerunů! Draci Brno se rozstříleli a nyní je čeká Mnichov

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádná přestřelka byla k vidění v sobotu v derby mezi Draky Brno a Technikou Brno. V něm Draci rozstříleli svého rivala 23:8, což rozhodně není standardní výsledek baseballové extraligy. K vidění bylo dokonce sedm homerunů od pálkařů devatenáctinásobného mistra republiky. „Myslím, že na tom malém hřišti mohlo být homerunů daleko více,“ prohlásil Arnošt Nesňal, manažer Draků Brno.



Taková přestřelka tu už dlouho nebyla. Technika Brno dala ve druhé směně sedm bodů, poté se však rozohnili Draci Brno. První, druhý, třetí… Celkem sedm homerunů letělo za plot. Podle Martina Stříteckého nepodrželi Techniku nadhazovači.

„Toho dokázali Draci využít. Zase je lepší, že diváci viděli tolik bodů, než když zápas skončí 2:1.“ Dařilo se hlavně Michalu Kočímu z Techniky, který odpálil svůj pětistý hit v extralize a stal se sedmým hráčem historie, kterému se tento milník podařilo dosáhnout.

VIDEO: 7 homerunů Draků Brno

Draci Brno prokázali, v jaké jsou teď v pohodě. Dnes a v úterý vyzvou v rámci nově vzniklé Evropské ligy Mnichov. „Ten patří v německé extralize mezi užší špičku. Nebude to jednoduché,“ dodal Nesňal.

Také proto Draky před zápasy Evropské ligy posílili hráči z USA - Gabe Sandersius, mladík z New Jersey a Adam J. Holland z Atlantic City. „Máme náročný program, takže jsme posily potřebovali. Gabe Sanderius hází levou rukou, určitě nám pomůže,“ tvrdil Nesňal.

Levou rukou házející  Gabe Sandersius pochází z Phoenixu v Arizoně, kde studoval na Texas Christian University. Od svých 11 let hraje klubový baseball a díky němu vděčí za studijní stipendia i spoustu životních zkušeností. „Rozhodl jsem se hrát baseball v České republice, protože kvalita baseballu a soutěž jsou jedny z nejlepších v Evropě,“ pochvaluje si tuzemské podmínky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud