23. března 2018 • 21:19

Legendární baseballista Cal Ripken přicestuje do České republiky!

Autor: vmc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se mu „Iron Man“ a patří mezi nejzářivější hvězdy americké Major League Baseball. Cal Ripken je proslulý neuvěřitelným rekordem v počtu odehraných zápasů za sebou bez vystřídání. Jeho rekord čítá 2632 utkání v řadě! S týmem Baltimore Orioles vyhrál v roce 1983 Světovou sérii. Legenda a neskutečný dříč bude od 21. dubna týden v České republice!



Baseball je považovaný za jeden z nejtěžších sportů zejména kvůli četnosti soutěžních zápasů. Vždyť baseballisté odehrají 154 utkání jen v základní části sezóny. Ani v jednom z nich nechyběl Cal Ripken po dobu 16 let! Za tu dobu se v 80. a 90. letech v MLB zranilo 5045 hráčů. Ripken byl 19x ve výběru pro All Star Game, dvakrát získal MVP a byl zvolen do Síně slávy. „Ripkem je jednou z největších baseballových ikon, proslul svým vztahem k tomuto sportu. Zároveň byl legendární spojkou pálící až za plot. On změnil pohled na tento defenzivní post,“ tvrdil Petr Ditrich, předseda ČBA.

Cal Ripken YT video:

Cal Ripken se v rámci návštěvy podívá na mládežnické baseballové turnaje v Plzni, Praze a Brně. Čeká ho zde řada přednášek pro trenéry a hráče, ale také pro veřejnost. „S jeho návštěvou propojujeme další naše projekty. Připravujeme putovní výstavu prezentující historii českého baseballu a vliv USA na rozvoj tohoto sportu v České republice. Překlad a prodej dětské knihy Horká hlava o baseballu. Prodej bude zahájen v souvislosti s příjezdem Cal Ripkena,“ doplnil Petr Ditrich, předseda České baseballové asociace.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud