9. června 2018 • 16:20

Draci porazili v EP v zápase o udržení Amsterodam 8:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Draci Brno dosáhli v Evropském poháru baseballistů v Rotterdamu na první výhru. V zápase o udržení porazili Amsterodam 8:0 a zajistili tím českému mistrovi účast v elitní klubové soutěži i v příštím ročníku. K úspěchu Drakům výrazně pomohly dvě americké posily: nadhazovač Wesley Roemer a pálkař Dondrei Hubbard, kterému se povedly dva homeruny.



"Toto vítězství považuji za velký úspěch celého týmu. Měli jsme ambice uhrát lepší výsledek ve skupině, kde jsme ale narazili na extrémně silné soupeře. Hráli jsme v předchozích zápasech dobře v obraně, ale chybělo nám štěstí. Dnes jsme se konečně prosadili výrazně jako tým na pálce, což podtrhl Hubbard dvěma homeruny," řekl ČTK manažer Draků Arnošt Nesňal.

Roemer odházel všech devět směn, soupeři povolil pouze čtyři hity. Tři úspěšné odpaly si v týmu Draků připsali Petr Čech a Adam Hajtmar.

Jednadvacetinásobní čeští šampioni zasáhli do prestižní klubové soutěže po tříleté přestávce. Při posledním startu v roce 2015 rovněž v Rotterdamu skončili třetí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud