3. července 2018 • 17:16

Reprezentaci čekají přípravné zápasy. Ladí formu na olympijskou kvalifikaci!

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprve Německo, poté Tchaj-wan. Celkem sedm přípravných utkání svede česká baseballová reprezentace s těmito silnými zeměmi. Zápasy se uskuteční v Třebíči a v Brně. „Nastoupíme proti nejvyšší kvalitě a těšíme se na to,“ prohlásil Petr Baroch, manažer českého týmu. Přípravné duely budou velkým testem českých hráčů na rok 2019, kdy se odehraje kvalifikace na olympijské hry v Tokiu.



Německo patří k nejlepším v Evropě, Tchaj-wan zase k nejlepším vůbec. Nachází se totiž na 6. místě světového žebříčku, před ním jsou jen USA, Japonsko, Korea, Kuba a Mexiko. „Je pro nás důležité hrát s týmy světové špičky. Série s Německem nám napoví, na jaké úrovni jsme v evropském měřítku, a prověrka s Tchaj-wanem ukáže úroveň na světové scéně,“ popsal Petr Baroch, manažer reprezentace.

Čeští hráči do 23 let mají za sebou Pražský baseballový týden, kde v sobotu skončili na druhém místě. Dokázali však porazit výběr zahraničních baseballistů z evropských týmů. „Tým se ukázal ve velmi dobrém světle. Ti, co hrají domácí extraligu, připravení určitě jsou. Výrazně se předvedl Martin Mužík, ale také celá baterie nadhazovačů. Někteří z nich se dostali také do áčkového výběru,“ doplnil Baroch.

První duel začne již ve středu v Třebíči, a to od 16:00. Na místním stadionu sehrají Češi zápasy celkem třikrát, ještě ve čtvrtek a v pátek. Poté se v pondělí 9. července postaví v Blansku proti asijským baseballistům. A od úterka do čtvrtka příštího týdne se série přesune na stadion Draků Brno. „Tchaj-wan je opravdu světovou špičkou. Jsme moc rádi, že se nám podařilo takovou možnost vůbec dojednat,“ dodal Baroch.

Veškerá snaha domácího baseballu se upíná k příštímu roku. V něm domácí hráči sehrají evropský šampionát a zároveň kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu 2020. Proslýchá se, že na OH se dostane pouze nejlepší evropský tým. „Brzy by však mělo být více jasno,“ doplnil Baroch.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud