29. října 2018 • 10:00

Třetí ročník Media Ryder Cupu: Bosák a spol. mají zlatý hattrick

Autor: ps
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už třetí ročník Media Ryder Cupu se možná rodil trošku v bolestech a v nejistotě, zda počasí v závěru října ještě dovolí odehrát turnaj pro novináře, kteří propadli kouzlu golfu, ale podařilo se. Po dvou ročnících na liberecké Ypsilonce se tentokrát stalo dějištěm hřiště v Machníně v nedalekém sousedství.



Proti sobě se opět postavily dva osmičlenné týmy složené z hráčů těch dříve narozených, tedy „oldies“, a těch později narozených, tedy mladých pušek. A výsledek? Zlatý hattrick se podařil těm zkušenějším!

Poslední dny před letošním ročníkem byl především ve znamení sledování předpovědi počasí a aktuálního stavu složení obou týmů. S klesající předpovídanou teplotou bohužel klesl i počet účastníků. Slabší jedinci svůj start odvolali, ale naštěstí se podařilo v předvečer Kousek piva Media Cup 2018 by GolfPlan všechny mezery zacelit. Je potřeba vyzdvihnout promotérské nadšení Radka Vrátného a telefonické přesvědčování obou kapitánů. Už potřetí se tak mohlo hrát o putovní trofej.

O zábavu bylo postaráno i díky unikátním produktům libereckého minipivovaru, pak už začala golfová bitva. Začalo se v lehkém deštíku, po pár minutách se ale v dálce odhalil pohled na Ještěd, takže téměř došlo i na opalovací krémy.

Čtyři dvojice z týmů „oldies“ a mladých pušek si to rozdaly na prvních šesti jamkách ve fourballech, na dalších šesti ve foursomech a na posledních šesti se hrály singly, takže ve hře v každém flightu byly čtyři body. Mladí byli „ochuzeni“ o část handicapu, protože se pohybují v nižších číslech oproti svým kolegům. Respekt byl znát a „polštář“ dvou ran na nejobtížnějších jamkách také.

Stejně jako předchozí dva ročníky, i ten letošní byl nesmírně vyrovnaný. Po odehrání tří flightů byl stav nerozhodný, takže vše vrcholilo až v samotném závěru. Možná i zkušenosti převrátily nakonec stav na stranu „oldies“ v čele s komentátorem Jaromírem Bosákem , kteří vyhráli v poměru 8,5:7,5.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud