Radek Špryňar
6. února 2019 • 18:05

Start! Spilková v Austrálii začíná přelomovou sezonu jako hráčka LPGA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Show začíná. Už dnes v noci. V daleké Austrálii. Golfistka Klára Spilková dnes poprvé v kariéře vstoupí do sezony jako plnohodnotná hráčka LPGA, největšího a nejsledovanějšího ženského profesionálního okruhu světa. Ve čtvrtek ve dvě hodiny ráno zahájí dlouho očekávanou misi na turnaji ISPS Handa Vic Open. Čtyřdenní klání vysílá přímým přenosem česká verze Golf Channelu. „Cítím se velmi dobře, už se moc těším,“ prohlásila velvyslankyně českého golfu krátce před vstupem do turnaje.



Australský podnik se uskuteční na dvou osmnáctijamkových hřištích v areálu 13th Beach Golf Club v Barwon Heads, zhruba 100 kilometrů od Melbourne. „Obě hřiště jsou v krásném stavu, na obou jsem trénovala. Hodně tu fouká, ale to k Austrálii patří,“ uvedla jedna z osmnácti nových hráček LPGA, které se v Austrálii představí. 

Jedná se o první monstrózní akci sezony. Dosud měla ženská túra na programu pouze turnaj šampionek pro vítězky z předchozích dvou sezon. Na ISPS Handa VIC Open se schází téměř kompletní konkurence. Chybět ale budou třeba sestry Kordovy. S nimi se Spilková potká příští týden v rámci Australian Open.

Česká hráčka má před rok plný nových zkoušek a výzev. Ta první ji čeká právě v Austrálii. Nejde ani tak o záludnost hřiště, ale o to, aby turnaj zvládla fyzicky. Zkraje ledna se totiž čtyřiadvacetiletá golfistka přesunula do Spojených států do Sarasoty, kde trénovala. V Austrálii si bude muset zvyknout na brutální změnu času. „Oproti Americe je tu sice rozdíl šestnácti hodin, ale jako bych žádný jet lag neměla. Vychytala jsem to parádně a spím,“ pochvalovala si členka globálního týmu KPMG, které bude na turnaji dělat garde caddie Martin Konečný,

Zvláštností je souběh turnaje s mužským podnikem European Tour, který se koná na stejných hřištích a hraje se o stejné odměny (1,1 milionu dolarů na každý z turnajů). Celkem nastupuje po 156 ženách i mužích, střídavě na hřištích Beach (délka 5925 metrů, par 72) a Creek (délka 6010 metrů, par 73). „Znamená to také přeplněné cvičné plochy, ale je to příjemná změna a zajímavý začátek sezony,“ uvedla Spilková.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud