5. října 2021 • 15:30

TOP golfová hřiště v Dubaji: zahrajte si v poušti či na malebném pobřeží

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • DTCM GOLFDTCM GOLFFOTO: Dubai Tourism

    Dubaj, kde se nacházejí tři ze 100 nejlepších golfových hřišť světa a kde se konají významné světové turnaje, je rozhodně na světovém golfovém výsluní. Procvičte si při své příští dovolené patování na jednom z úžasných greenů.

  • 1. Address Montgomerie

    Hřiště Address Montgomerie, které se nachází v malebné oblasti Emirates Hills, jakési dubajské obdobě Beverly Hills, je jednou z nejžádanějších golfových destinací na Středním východě. Colin Montgomerie, slavný golfista, jehož jméno hotel nese, navrhl hřiště za pomoci jiné legendy - již zesnulého Desmonda Muirheada. Hřiště se rozpíná na více než 107 hektarech, včetně 20 hektarů umělých jezírek, 37 hektarů dokonale zastřižených zahrad a 81 velkých bunkerů, díky nimž je toto 18jamkové mistrovské hřiště stejně záludné, jako je krásné.

    DTCM GOLFFoto Dubai Tourism

  • 2. Dubai Creek Golf & Yacht Club

    Klub Dubai Creek Golf & Yacht Club, který shlíží na Dubajskou zátoku, dominuje malebnému pobřeží města. Toto 18jamkové hřiště mistrovských parametrů zahrnuje téměř 6,5 km opečovávaných fairwayí, kokosové palmy a ďábelsky náročné vodní a písečné překážky. Hřiště hostilo elitní turnaje a o jeho aktuální rekord, který činí 61 ran, se dělí Rayhan Thomas a M. G. Keyser. Pokud tedy hledáte náročnou výzvu, tady jednu máte.

    Dubai Creek Golf & Yacht ClubFoto Dubai Tourism

  • 3. Dubai Hills Golf Club

    Hřiště Dubai Hills, nejnovější přírůstek na dubajské golfové scéně, leží uprostřed písečné pouště. Na pozadí jeho zvlněných greenů můžete obdivovat údolí, vádí a jezírka. Toto 18jamkové hřiště je navrženo pro hráče všech úrovní a otevírají se z něj úchvatné výhledy na panorama centra Dubaje v dálce, díky kterým na hru na tomto hřišti jen tak nezapomenete. Klub nabízí také kompletně osvětlené cvičné odpaliště ideální na letní večery a špičkové cvičné plochy, kde můžete dokonale procvičit své údery. 

    Emirates Golf Club MajlisFoto Dubai Tourism
    Hřiště nabízí úchvatné výhledy na panorama centra DubajeFoto TOPGolf

  • 4. Els Club

    Dalším hřištěm, za kterým stojí věhlasný profesionál, je hřiště Els Club, dítko samotného Ernieho Else. Bývalá světová jednička z Jihoafrické republiky se při stavbě inspirovala hřišti ve Velké Británii. V pouštní krajině tak najdete jedinečné hřiště s klasickými britskými prvky, které představuje výzvu i pro zkušené hráče. Na hřišti, které se nachází ve Sports City, najdete prvky z Elsových oblíbených hřišť po celém světě, například bunkery jako z Royal Melbourne a zvlněné greeny podobající se světoznámému americkému hřišti Pinehurst No. 2.

    Jumeirah Golf Estates FireFoto Dubai Tourism

  • 5. Emirates Golf Club

    Když řekneme, že golfový klub Emirates Golf Club hostil turnaj série European Tour Omega Dubai Desert Classic a Omega Dubai Moonlight Classic, není už třeba mnoho dodávat. Nabízí dvě 18jamková a jedno 9jamkové tříparové hřiště a je tak skvělou volbou pro zkušené hráče i začátečníky. Jedno z 18jamkových hřišť, Faldo Course, je jediné 18jamkové hřiště v regionu kompletně osvětlené pro noční hru – ideální pro nadšené golfisty, kteří během vlahých letních měsíců chtějí hrát hluboko do noci.

    Pokud nemáte s golfem žádné zkušenosti, ale přesto byste si rádi zahráli, máme pro vás tip, který se rovněž nachází v Emirates Golf Club. Topgolf nabízí široký výběr her, které využívají golfové míčky s mikročipy, které umožňují sledovat každý odpal. Hráčovy odpaly se přenášejí zpět na obrazovku a ukazují přesnost a vzdálenost každého míčku. Díky obřím terčům je to zábava pro každého – skórovat tak mohou hosté všech věkových kategorií a úrovní!

    Trump International Golf ClubFoto Dubai Tourism

     

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud