11. dubna 2019 • 14:37

Homosexuálové do pekla! Hvězdu ragby za tohle vyloučili z reprezentace

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší australská ragbyová hvězda Israel Folau přijde kvůli opakovaným homofobním vyjádřením na sociální síti o místo v reprezentaci. S národní federací má přitom třicetiletý hráč smlouvu do roku 2022 a nedávno se upsal na čtyři roky klubu New South Wales Waratahs. Podle agentury Reuters je díky milionovému kontraktu nejlépe placeným australským ragbistou.



Folau napsal na instagram, že homosexuálové by měli přijít do pekla, pokud nečiní pokání. Když podobný vzkaz umístil na sociální síť před rokem, obdržel varování. Nyní se australská federace rozhodla vyloučit ho z reprezentace. Stalo se tak pět měsíců před mistrovstvím světa v Japonsku, kde měl být Folau oporou týmu. Na minulém šampionátu v Anglii v roce 2015 pomohl australskému výběru do finále.

"I když Israel má právo na své náboženské přesvědčení, způsob, jakým ho vyjádřil, je v rozporu s hodnotami našeho sportu. Chceme dát jasně najevo, že svými nedávnými příspěvky na sociálních médiích nehovoří za ragby," uvedli v prohlášení šéfka australské federace Raelene Castleová a Andrew Hore z New South Wales Waratahs.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Those that are living in Sin will end up in Hell unless you repent. Jesus Christ loves you and is giving you time to turn away from your sin and come to him. _______________ Now the works of the flesh are manifest, which are these , adultery, fornication, uncleanness, lasciviousness, idolatry, witchcraft, hatred, variance, emulations, wrath, strife, seditions, heresies, envyings, murders, drunkenness, revelings, and such like: of the which I tell you before, as I have also told you in time past, that they which do such things shall not inherit the kingdom of God. Galatians 5:19‭-‬21 KJV _______________ Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost. Acts 2:38 KJV _______________ And the times of this ignorance God winked at; but now commandeth all men every where to repent: Acts 17:30 KJV _______________

Příspěvek sdílený Israel Folau (@izzyfolau),Dub 10, 2019 v 1:18 PDT

"Dali jsme Israelovi jasně a opakovaně najevo, že jakékoli komentáře neuctivé k lidem kvůli jejich sexualitě na sociálních sítích budou mít za následek disciplinární opatření," stojí v prohlášení. Folau, který je podle agentury Reuters stoupencem křesťanského fundamentalismu, má na instagramu přes 300 tisíc sledujících. Za australskou reprezentaci od roku 2013 odehrál 73 zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud