Martin Hašek
8. září 2023 • 17:35

Hvězdy MS: Ragbyový Messi i obří válečník jako z Her o trůny

Vstoupit do diskuse
0
  • Mistrovství světa v ragby začíná v pátek večerMistrovství světa v ragby začíná v pátek večerFOTO: Koláž iSport.cz

    Tuhle show ani tradiční záliba Francouzů ve stávkách nezastaví. Mistrovství světa v ragby začíná v pátek večer (21.15, PP ČT sport) nadupaným hitem mezi domácími Le Bleus a novozélandskými All Blacks a začne parádních sedm týdnů drsné zábavy svalnatých gentlemanů. Kdo jsou největší hvězdy očekávaného turnaje?

  • ANTOINE DUPONT

    MLÝNOVÁ SPOJKA, FRANCIE

    Lionel Messi světového ragby. Stačí vám tahle charakteristika? Francouzský kapitán je obecně považován za nejlepšího hráče současnosti. Měří sice jen 175 centimetrů, ale je srdcem útoku Les Bleus. Na hřišti dokáže v podstatě cokoli, je schopen dotáhnout Francii k titulu téměř sám, pokud bude hrát ve své nejlepší formě. Hned v prvním mači proti All Blacks bude jeho výkon třeba, protože Francii chybí čtyři opory, v čele s hvězdným Romainem Ntamackem.

    Francouzský ragbista Antoine Dupont v akci Francouzský ragbista Antoine Dupont v akciFoto Reuters

  • ARDIE SAVEA


    VAZAČ, NOVÝ ZÉLAND

    Vazači bývají často obři těžící ze svých kil, Savea ale v roji používá kromě síly také svou dynamiku. Umí to s míčem i skvěle skládá. Narodil se rodičům ze Samoy, ale odmalička žil na Novém Zélandu a teď k němu celá země vzhlíží. All Blacks před čtyřmi lety ztratili titul v památném semifinále s Anglií a chtějí ho zpátky.

    Ardie Savea v akci Ardie Savea v akciFoto Reuters

  • FINN RUSSELL

    ÚTOKOVÁ SPOJKA, SKOTSKO

    Jeho jediná slabina zřejmě je, že hraje za Skotsko, navíc ve skupině smrti s Jižní Afrikou a Irskem. Ale kdo ví, jestli jednoho ze dvou velkých favoritů, jeho kouzla neodrovnají. Russell je jeden z nejzábavnějších světových hráčů. A o jeho úrovni na hřišti svědčí smlouva na milion liber ročně, kterou nedávnou podepsal s Bathem.

    Finn Russell v akci Finn Russell v akciFoto Reuters

  • RICHIE MO´UNGA


    ÚTOKOVÁ SPOJKA, NOVÝ ZÉLAND

    V roce 2019 jako útoková spojka All Blacks nedovedl svůj tým k titulu. Od té doby vyhrál a je na své pozici považován často za nejlepšího na světě. Jestli se vyrovná svému velkému předchůdci Danovi Carterovi, Nový Zéland bude mít velkou šanci vrátit se na trůn.

    Ragbista Richie Mo'unga v akci Ragbista Richie Mo'unga v akciFoto twitter.com
  • EBEN ETZEBETH


    DRUHÁ ŘADA, JAR

    Druhořadník, který měří 213 centimetrů a váží kolem 120 kilogramů. Mocná síla obhájců titulu Springboks, který vypadá jako obří válečník ze Hry o trůny a taky tak hraje. Neúnavný bojovník, který je mnohem dynamičtější, než se zdá na první pohled. Před šampionátem se dal dohromady po zranění ramene a je připraven.

    Eben Etzebeth v akci Eben Etzebeth v akciFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud