15. prosince 2022 • 15:26

Na mistrovství světa chci vyhrávat, hlásí šipkař Gawlas před vrcholem kariéry

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále teprve dvacetiletého šipkaře Adama Gawlase čeká v sobotu premiéra na mistrovství světa v legendární Alexandra Palace, kde se stal před třemi lety juniorským vicemistrem světa. “Těším se fakt hodně, ale na mistrovství nejedu s tím, že si to chci užít. Chci vyhrávat,” hlásí sebevědomý rodák z Třince.



Na šampionátu narazí v prvním kole v sobotu po obědě na Richieho Burnetta z Walesu, se kterým v posledním vzájemném zápase prohrál. “Nechal jsem se v tom zápase rozhodit. On odhazuje jakoby celým tělem a jednou mě při tom kopl. Televizní zápas je ale něco jiného a připravím se tak, aby mě nerozhodil,” říká Gawlas.

Pokud Gawlas v prvním kole uspěje, tak bude mít jistotu, že mu zůstane profesionální karta organizace PDC i v příštím roce. “Pokud hráči, kteří jsou v žebříčku za mnou nepostoupí, tak budu mít jistotu i tak, ale nechci se dostat do pozice, ve které budu muset doufat,” pokračuje elitní český šipkař.

Navíc s každým postupem se na mistrovství světa hraje o zajímavé odměny s tím, že si hráči přerozdělí 2,5 milionu liber (70,2 milionu korun) na odměnách. Tento faktor může zatím nepříliš zkušené hráče ovlivnit.

“Začal jsem se v přípravě soustředit více na mentální přípravu, která je v šipkách extrémně důležitá. A samozřejmě jsem před mistrovství světa hodně trénoval i náhozy, možná až moc, ale nechtěl jsem nic podcenit,” popisuje Gawlas poslední týdny před jeho dosavadním vrcholem kariéry.

A jak se těší český reprezentant na atmosféru v aréně, ve které fanoušci během posledních šampionátů v minulosti vypili v průměru více než půl milionu půllitrů piv? “Určitě to bude parádní, ale třeba na Královce v Praze byla atmosféra neuvěřitelná. Ten pocit, kdy plná hala řvala moje jméno, jsem před tím nikdy nezažil,” vzpomíná Gawlas.

“Nástupovou písničku z Královky měnit nebudu. Moc díky za všechny zprávy a vážím si podpory. Držte mi palce a společně to zvládneme,” dodává.

Na turnaji se vedle Gawlase představí také další Čech Karel Sedláček, kterého čeká úvodní duel v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud