3. ledna 2024 • 23:20

Senzace MS v šipkách (16): vtípky i pochybnosti o věku, miluje kebab

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglie má nového sportovního hrdinu. Je mu 16 a moc na to nevypadá. A vlastně ani moc nevypadá jako typický sportovec. Seznamte se s Lukem Littlerem, finalistou MS v šipkách. Nikdo mladší to v historii nedokázal, i když boj o titul prohrál se zkušenějším krajanem. 



Žije si svůj sen... Luke Littler se šipkám věnuje v podstatě od batolecího věku, virálním hitem se stalo video, jak se trefuje do terče ještě v plenkách. Na sociálních sítích zveřejnil i fotku ze svých 12 let, kdy se v hospodě utkal s Lukem Humphriesem.

A ano, právě s aktuální světovou jedničkou se utkal o titul mistra světa. Před čtyřmi lety prohrál, stejně jako tentokrát. I tak Luke Littler na tom nejblyštivějším světovém pódiu vypadal uvolněně, 180 sázel s ledovým klidem a na kontě má skalpy třeba Brendana Dolana či Raymonda van Barnevelda.

To vše v necelých sedmnácti letech... Právě Littlerův věk je častým terčem diskuzí a vtípků. Šipkařská kometa totiž na 16 moc nevypadá.

Fanoušci tak třeba vyhrabali tweet jednoho autoservisu, který vítal nového kolegu, „zkušeného automechanika“ Luka Littlera. V roce 2014, kdy budoucímu finalistovi MS v šipkách bylo sedm. „A máme ho,“ smáli se někteří uživatelé, kteří vyjadřovali pochybnosti nad Littlerovým věkem. Vše dospělo do bodu, kdy se na sítích objevil Littlerův rodný list, což mělo utnout spekulace.

Littler každopádně prožívá doslova pohádkový příběh. „Je to šílená jízda,“ hlásil po semifinálovém triumfu nad bývalý světovým šampionem Robem Crossem.

„Jsem v jednom z největších finále na světě. Byl jsem šťastný, když jsem vyhrál jeden zápas, ale já to můžu vyhrát celé,“ žasla nová anglická celebrita. Když se mezi zápasy na MS vypravil na Premier League, fotku s ním si pořídili třeba hvězdy Arsenalu Declan Rice a Aaron Ramsdale.

A jak se Littler chystal na své velké večerní finále? „To samé jako doteď,“ odpovídal po semifinále. „Ráno si dojdu na omeletu se šunkou a sýrem, pak si dám pizzu a budu trénovat,“ popisoval. Určitě si také zahraje na Xboxu a dost možná dojde i na kebab, o němž mluví možná ještě častěji než o šipkách.

 

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud