27. listopadu 2012 • 11:37

Nákupní vozík i autíčko Barbie. To byla pražská show šílence Pastrany

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomuhle představení tleskala vyprodaná O2 Arena! Perfektní fanoušci ocenili výkony adrenalinových šílenců, kteří skákali na všem co má kola, od motorky až po chladničku na nápoje. Nitro Circus Live přivezl do Prahy nejlepší freestylový motokrosař historie Travis Pastrana, sám ale neskákal a večerem provázel s mikrofonem. Dostavil se i český motokrosař Petr Pilát.



Devětadvacetiletý Pastrana, držitel deseti triumfů z prestižních X-Games, byl v Praze již v roce 2009. V Gladiator Games tehdy působil jako rozhodčí.

"Je to první evropské turné a hodně jsem se něj těšil. Nitro je celé o nás všech, kteří se každý večer snažíme dostat ze sebe o trochu víc, než je v lidských silách. Takže nikdy netušíte, co se v našich show přihodí," uvedl před show Pastrana, který se vedle freestyle motokrosu věnuje i rallye, závodům NASCAR, supercrossu, motokrosu nebo exhibičním závodům s tahači.

Skok Jolene Van Vugt patřil k nejlepším číslům večera. Takhle ho předvedla letos v Austrálii.Foto facebook.com/NitroCircus

Diváky nejdříve zahřála várka triků na kolech BMX a motocyklech a později se dostalo i na těžší kalibr. Salto, whip nebo backflip, to zvládali pondělní protagonisté s prstem v nose. Velký aplaus sklidil i kousek Camerona Sinclaira, který předvedl backflip se dvěma náhodně vybranými diváky.

Oba chlapci byli usazeni na motocykl, následně museli podepsat, že v případě zdravotní úhony nebudou pořadatele akce žalovat a šlo se na věc! Vlastně ne, pro dodání kuráže ještě oba mladíci a celá hala zhlédli video ze sobotního vystoupení ve Vídni, kde se skok Sinclairovi nevydařil.

"Ano, sice spadli, ale jeden chlapec vyvázl naprosto bez úhony. Ten druhý teda ještě leží v nemocnici," dodal tlumenějším hlasem do mikrofonu Pastrana. Skok v Praze ale vyšel a odvážné trio si mohlo pořádně oddechnout.

Největší ovace, dokonce vestoje, sklidil Aaron Fotheringham, jednadvacetiletý mladík přezdívaný "Wheelz". To proto, že své triky předvádí na vozíčku. Rodák z Nevady se spustil z padesátimetrového sjezdu a vystřihl backflip s čistým přistáním. Hned poté ho radostně zavalil celý zbytek party.

VIDEO: Záběry z show z Německa z minulého týdne.

Hrůza šla také z pokusu kanadské krásky Jolene Van Vugt. Ta si připravila repliku růžového vozítka, přesně jako má panenka Barbie a spustila se z rampy. I když se jí skok už mnohokrát nevydařil a její výraz byl vyděšený, asi jako když se dívá bacil do lékárny, všechno nakonec ve zdraví zvládla.

Po celé Evropě má Pastranova show třináct plánovaných zastávek a záběry z akcí budou použity v připravovaném filmu Nitro Circus 3D.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud