6. července 2015 • 13:30

Taekwondistka Drobná získala parádní stříbro na ME kadetů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace Taekwondo WTF se zúčastnila 3. - 5. července 2015 ME ve Schlitigheimu se sedmi nadějnými kadety. Bylo to již 5. mistrovství pro tyto kategorie a nejlepším výkonem pro české barvy byl zatím bronz z roku 2009.



Kristýna Drobná z týmu SK Cobra Dojang Prague byla na vrcholné akci poprvé a vedla si skvěle. V prvním boji porazila španělskou závodnici Claudii Barroso Sanchez (vítězku letošního Spanish Open) jednoznačně 12:3. V semifinále se utkala již podruhé s Chorvatkou Matejou Horvat.

Oplatila ji prohru z Galeb Trophy a výsledkem 10:8 si zajistila finále s Turkyní Atesli Emre Kutalmis. Na tureckou závodnici již bohužel nestačila a prohrála 5:9. Stříbrná medaile je historickým výsledkem pro celou českou reprezentaci.

Výborně se prezentoval i Anas Hamdi z Taejang Dojang, kterému se podařilo získat 5. místo. A medaile byla přitom na dosah. Nejdříve porazil Adriana Wojtkowiaka z Polska 5:3. V dalším kole přešel přes ruského reprezentanta Vladimira Beloshapkina. Zápas byl po třech kolech vyrovnaný a musel tedy rozhodnout „zlatý bod“, kde se radoval mladý reprezentant.

Ve čtvrtfinále ze sebe Anas vydal maximum a byl rovnocenným soupeřem pro Turka Tanera Base. Bohužel do semifinále postoupil jeho soupeř se skóre 11:9 a nakonec získal stříbro.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud