24. května 2018 • 13:23

BARTH Day přilákal do Pardubic rekordní počet fanoušků

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než pět tisíc lidí dorazilo na unikátně sportovně společenskou událost do Pardubic. Během třetího ročníku akce BARTH Day si mohli zájemci zaběhat na legendárním dostihovém závodišti, otestovat automobilové novinky a pro vyřádění dětí byla přichystána řada atrakcí. „Zájem byl velký, museli jsme otevřít zadní parkoviště. V areálu bylo plno,“ prohlásil Miroslav Vraný za organizační tým. Někteří vyhráli pronájem karavanu na 4 dny či Volkswagen T-Roc na šest měsíců zdarma.



Na start ojedinělého běžeckého závodu BARTH Run Velká pardubická se postavilo více jak 500 běžců. Čím je závod specifický? Zejména překážkou Taxisův příkop. Ten museli organizátoři speciálně přemostit, aby ho vůbec mohli závodníci přeběhnout. „Je to monstrózní překážka. Běžci se divili, do jaké výšky se koně dostávají, byli na něj hodně zvědaví,“ netajil Miroslav Vraný z Autocentra BARTH. Pro většinu z nich ale byla největší překážka v něčem jiném – a to ve specifické trávě.

Povrch dostihového závodiště je totiž speciálně upravený pro koně. Trávník je tak vysoký 10 až 15 centimetrů. „Z toho byla většina hodně zaskočená. Není jednoduché se v tom rychle pohybovat, bere to sílu. Proto byl závod tak výživný,“ upřesnil Vraný. HC Dynamo rodinný běh na 1000 m odstartoval Dušan Salfický, generální manažer hokejového klubu Dynamo Pardubice. Dobrovolné startovné z dětského běhu poté putovalo na podporu Dětského domova v Pardubicích. Startu hlavního závodu na 5 a 10 kilometrů se ujal náměstek primátora Jakub Rychtecký. Nejrychlejší muž a žena se mohli radovat z exkluzivní výhry v podobě obytného vozu na čtyři dny od BARTH Caravan v hodnotě 13 tisíc korun.

V areálu pardubického závodiště to však běháním nekončilo. V rámci BARTH Day bylo možné si vyzkoušet automobilové novinky značek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Kia, Peugeot a Honda nebo například elektrické luxusní SUV od Tesla Motors. Na své si přišli i vyznavači jedné stopy s možností zapůjčení motorek díky celorepublikové akci Yamaha Tour 2018. Celkem proběhlo téměř 200 testovacích jízd, čehož využili zejména tatínci. „Tohle bylo zejména pro ně to ideální zpestření rodinné akce. Největší zájem byl o vozy Audi a poté o Teslu. Kolegové byli plně obsazeni,“ popisoval Miroslav Vraný.

Všichni se mohli zapojit do slosování o hlavní cenu od společnosti Autocentrum BARTH poskytující operativní leasing BARTH Operák - Volkswagen T-Roc na šest měsíců zdarma. Zájem o tuto cenu měly stovky lidí. Aktivit pro nejmenší bylo také dost. Celkem 450 dětí obešlo všechna soutěžní stanoviště, kde plnily úkoly a dostávaly razítka. Za kompletně vyplněnou soutěžní kartu pak každé dítě dostalo dárek.

Témata:  Pardubice, Barth Day
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud