23. září 2018 • 17:52

Squashový tým Viktorie Sportprofit Brno skončil třetí na ME týmů

Autor: nne
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělých úspěchů dosáhli čeští squashisté na mistrovství Evropy klubů v nizozemském Eindhovenu. Viktoria Brno Sportprofit získala bronzové medaile a Viktor Byrtus jako člen německého Paderborner SC vybojoval mistrovský titul. V souboji o třetí místo porazili brněnští squashisté favorizovaný švýcarský tým Sihltal a vylepšili tak svůj výborný výsledek z roku 2015, kdy obsadili 5. místo. „Je to náš největší klubový úspěch, moc si to užíváme,“ prohlásil Daniel Mekbib, který dokázal přehrát Nicolase Müllera, 18. hráče světového žebříčku PSA. Brněnský tým dále tvořili Martin Švec, Michal Jadrníček, Matej Hrnčiřík a Ondřej Uherka.



Viktorie Sportprofit Brno po výhře v základní skupině ve čtvrtfinále evropského šampionátu porazila SRC Vaduz, v semifinále ale nestačila na německý tým Paderborner SC. Do duelu o třetí místo nastupovali čeští squashisté v roli outsiderů. Michal Jadrníček nejprve prohrál.

„V tom okamžiku klesly naše naděje na úroveň zázraku. My jsme se však nevzdali,“ dodal Mekbib, který poté osmnáctého hráče světa Müllera porazil ve třech setech. Pro domácí squashovou jedničku se jednalo o nejcennější skalp v jeho kariéře. V dalším duelu prohrál Martin Švec 1:3 na sety, ale jeho týmový kolega Matej Hrnčiřík přehrál svého soupeře 3:0, což bylo klíčové.

Viktorie tedy zvítězila díky vyššímu počtu získaných setů a mohla se radovat z bronzových medailí z evropského šampionátu. Titul mistrů Evropy získal německý tým Paderborner SC, v jehož barvách nastoupil i talentovaný český squashista Viktor Byrtus. Nejen, že dokázal svému týmu pomoci v cestě do finále, ale v něm dokonce přidal rozhodující bod, když za stavu 1:2 na zápasy nastupoval ke svému střetnutí proti Jacku Turneyovi z anglického celku Edgbaston Priory Club a musel vyhrát nejlépe 3:0 na sety. To se mu nakonec povedlo a pro mnohonásobného klubového evropského šampiona vybojoval další titul. Stal se tak vůbec prvním Čechem, který na ME v jakékoliv kategorii získal zlatou medaili.

Témata:  týmy, squash, Brno
Články odjinud


Články odjinud