24. listopadu 2018 • 13:34

Překvapení: Squashový Czech Open ovládl francouzský náhradník Verseille

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do turnaje neměl ani nastoupit. Francouzský squashista Fabien Verseille vypadl ze squashové tour v roce 2011, od té doby si zahrál pouze dva turnaje. A v pátek ovládl Czech Open, který se konal v pražském Hamru v Záběhlicích. „Jsou to velké emoce pro mě, něco úžasného. Ještě začátkem týdne jsem zavolal organizátorům, jestli mají volno. Když řekli ano, tak jsem narychlo dorazil,“ prohlásil 33letý hráč, který ve finále porazil krajana Christopha Andreho 3:0 na sety za 25 minut.



Býval mezi stovkou nejlepších, člen elitní francouzské squashové školy. Poté ale Fabien Verseille přerušil na několik let svoji kariéru a začal se věnovat naplno práci. Posledním utkáním v roce 2011 byla prohra s Janem Koukalem, od té doby se zúčastnil pouze dvou turnajů. „Tenkrát mu umřel trenér a dlouhou dobu se z toho vzpamatovával. Po nějaké době si však řekl, že není tak starý, a že se ještě zkusí do squashe dostat. Hned první turnaj po návratu dokázal vyhrát. To jsem rozhodně nečekal,“ prohlásil Tomáš Fořter, hlavní organizátor Czech Open.

Právě jemu Fabien Verseille před začátkem turnaje volal s otázkou, zda se může akce v Praze zúčastnit. „Měl velké štěstí. Na poslední chvíli vypadali dva hráči a před Fabienem byli mezi náhradníky jen squashisté z Egypta nebo Pákistánu, takže by se za den do České republiky nedostali,“ popsal Tomáš Fořter, generální sekretář České asociace squashe. Francouz Fabien ale všem předvedl, že squash rozhodně nezapomněl. Ve druhém kole porazil domácí jedničku Daniela Mekbiba. Jednoznačný výkon předvedl také ve finále, když přehrál Christopha Andreho.

„On je mým nejlepším kamarádem z dětství. Začínali jsme se squashem společně. Zápas to byl dobrý, snažil jsem se hrát dlouhé výměny a poté tvrdě zakončovat,“ tvrdil Verseille, který předtím byl čtyřkrát ve finále turnajů PSA. A vždycky prohrál. Také proto byl triumf v Praze pro francouzského hráče výjimečný. „Jsem rád, že se to stalo právě tady. Už několikrát jsem tu byl na turnajích,“ doplnil Verseille, který byl v Praze také na svatbě svého kamaráda Grégory Gaultiera, jednoho z nejlepších současných hráčů squashe. „Vím, že tu Greg v Praze žije. Možná se sem také přestěhuji,“ usmál se Verseille.

Témata:  squash, Czech Open
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud