29. prosince 2018 • 07:48

Kampaň Squash na olympiádu skončila úspěchem. Vybralo se přes 170 tisíc!

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podepsané reprezentační dresy nebo speciální bílé míčky. O to byl největší zájem v rámci crowdfundingové kampaně „Squash na olympiádu“, která skončila úspěšně. Na Startovači se celkově vybralo 171 tisíc korun, přitom požadovaná částka činila 140 tisíc korun. „Jsme z toho nadšení. Chtěli jsme upozornit na to, že se squash chce dostat do programu olympijských her. Myslím, že se nám to podařilo, ale bojovat budeme dál,“ prohlásil Tomáš Cvikl, předseda České asociace squashe.



Atraktivní raketový sport je jedním z možných kandidátů pro Paříž 2024. Jenže i když se squash objevil v letošním roce na Olympijských hrách mládeže v Buenos Aires, stále nemá vyhráno. Rozhodovat o zařazení budou důležití funkcionáři z organizačního výboru pařížské olympiády. A ty chce přesvědčit Světová squashová federace pomocí velké kampaně. „Cílem je, aby byl squash vidět v těch nedůležitějších světových médiích a podpořili ho globální sportovní hvězdy,“ vysvětlil Tomáš Cvikl.

 České asociace squashe je připravena tento postup podpořit pomocí peněz z crowdfundingového projektu, který na Startovači odstartoval v listopadu, a za dobu 40 dní se vybralo 171 tisíc korun. „Veškerý finální výnos předáme Světové squashové federaci. Delegáti naši aktivitu zaznamenali a velice je to potěšilo,“ dodal Tomáš Cvikl. „Nechceme už nic podcenit. Už jednou jsme bojovali o to, abychom se objevili na několika olympiádách, a nakonec nám to nevyšlo.“

Největší zájem byl o bílý míček ze speciální edice OH 2024 za 500 korun. Dále pak o podepsaný reprezentační dres nebo trénink s elitním českým hráčem za 5000 korun. Dárce bude zaučovat například letošní domácí šampion Daniel Mekbib, Martin Švec nebo Viktor Byrtus. „Těším se, až s někým potrénuji a budu mu moct osobně poděkovat. Je skvělé, že se podařilo vybrat takových peněz. Všiml jsem si, že mnoho mých kamarádů kampaň sdílelo, a to ani squash nehrají,“ prohlásil Mekbib.

Několik přispěvatelů obdrží také čestná místa na tribuně při mistrovství ČR ve squashi, které se uskuteční v březnu. „Dárky a poukázky na tréninky budeme ladit v průběhu ledna. Moc děkujeme všem za podporu,“ prohlásil Tomáš Cvikl, předseda České asociace squashe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud