5. dubna 2019 • 10:39

Nadhazovačská esa prověří české softbalisty. Poprvé se ukáží na memoriálu

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To tu ještě nebylo. Nejvyšší mužská softbalová soutěž bude posílena o šest elitních nadhazovačů ze zahraničí. Cílem je, aby se čeští pálkaři pořádně připravili na mistrovství světa v Praze a v Havlíčkové Brodě, která se uskuteční v červenu. Čtyři Kanaďané, jeden Australan a nadhazovač z Argentiny budou k vidění už o tomto víkendu v rámci Memoriálu Radka Štěpánka. Domácí extraligová sezona začne v příštím týdnu.



Na projektu se začalo pracovat už v minulém roce. Česká softbalová asociace sepsala stručný inzerát, který byl šířen přes webové stránky a sociální sítě napříč mužským softballem. Asociace chtěla nalákat nejlepší nadhazovače s ohledem na přípravu na mistrovství světa. „Nic takového dříve nebylo. O účast v projektu projevilo zájem zhruba 20 hráčů, mimo jiné z Botswany, Nového Zélandu a Kanady. Po konzultaci s trenéry bylo vytipováno několik vhodných zájemců,“ prohlásil Jakub Kopřiva, reprezentační trenér.

Očekává se, že svojí kvalitou zlepší úroveň domácích pálkařů. A o koho jde? Zachary Pierce z Kanady si zahraje za Locos Břeclav. V české extralize se objeví také jeho krajané Clayton Robinson (Beavers Chomutov), Steven Normand (Tempo Praha) a Jordan Noftall (Eagles Praha). Z Austrálie dorazil Harrison Pudner (Hippos Havlíčkův Brod) a z Argentiny Martin González (Painbusters Most). „Dva nadhazovači jsou ve výběru čtyřiceti nejlepších hráčů Kanady. Je tam juniorský mistr světa. Jde opravdu o špičku,“ dodal Jakub Kopřiva, který je za celý projekt zodpovědný.

Poprvé se představí v rámci Memoriálu Radka Štěpánka, který je tradičním začátkem před extraligovou sezonou. Týmy zde své hráče po zimě rozehrávají, testují. Turnaj probíhá v Eagles Parku první dubnový víkend. Extraliga se rozběhne prvními zápasy 12. dubna.

Témata:  liga, softbal
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud