1. května 2019 • 08:54

Návrat mezi elitu: České squashisty čeká evropský šampionát týmů

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V anglickém Birminghamu bude zahájeno mistrovství Evropy týmů mužů a žen ve squashi. Oba české týmy se v letošním roce představí v Divizi 2, do které vloni sestoupili. „Cílem bude se dostat zpátky do elitní divize, kde jsme v minulých letech hráli. Myslím, že to v našich silách rozhodně je,“ prohlásil David Tománek, manažer mužského týmu. Úvodní duely se rozehrají ve středu od 13:00. Konečné výsledky budeme znát v sobotu. Evropské tituly obhajují celky žen Anglie a mužů Francie.



Ženské squashisty odletěly ve složení Anna Serme, Zuzana Kubáňová, Michaela Čepová a Eva Feřteková. Letošní domácí mistryně Olga Kolářová pouhý den před odletem onemocněla. Koučem týmu je Jan Roll. Šampionát rozehrají s Italky, ve středu večer se utkají ještě s Polkami. Ve čtvrtek je v základní skupině čeká ještě Dánsko. Pokud české hráčky uspějí, postoupí do nadstavbové části o umístění na osmém místě, které zaručuje postup mezi elitu. „Postupují pouze první dva týmy z osmičlenné Divize B. Klíčem bude účast v pátečním semifinále,“ prohlásil trenér Jan Roll.

Podobný cíl mají také čeští squashisté. Reprezentační tým tvoří šest hráčů – Daniel Mekbib, Martin Švec, Ondřej Uherka, Jakub Solnický, Viktor Byrtus a nováček v týmu dospělých David Zeman. Manažerem týmu je David Tománek a fyzioterapeutem pro oba naše týmy je Martin Vojtovič. Divize 2 mužů má celkem 12 účastníků rozdělených do čtyř tříčlenných skupin. Český tým se v základní skupině utká ve skupině B ve středu se Slovenskem a ve čtvrtek s Izraelem.

„V závislosti na výsledku ve skupině bychom se měli potkat ve čtvrtfinále, do kterého postupují první dva celky z každé skupiny. Pokud uspějeme i v tomto utkání, los nám určí mezi vítězi ostatních čtvrtfinálových zápasů našeho dalšího soupeře. Vítězství v tomto semifinálovém utkání by nám zajistilo postup mezi elitní osmičku evropských týmů pro příští rok, což je naším cílem pro celý šampionát,“ doplnil Tománek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud