15. června 2019 • 05:00

To je bojovník! Softbalistu na MS trefil soupeř do hlavy, on přesto pokračoval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročné chvíle si prožil Patrik Kopečný v úvodním zápase světového šampionátu v softbalu. Ve druhé směně proti Novému Zélandu mu nadhazovač omylem hodil míč do hlavy a český reprezentant se ihned skácel k zemi. To však nebylo vše – po skluzu na druhou metu mu soupeř nechtěně šlápl na zápěstí. „Taková kombinace se mi ještě nikdy nepřihodila. Ale občas se stane, že míč někdo během utkání koupí,“ dodal pálkař Kopečný. Český tým v úvodním duelu prohrál 0:9 a v sobotu vyzve od 19:30 v pražských Bohnicích Mexiko.



Softbaloví nadhazovači dokáží hodit i 130 kilometrovou rychlostí. Spodem a se zrádnou rotací. Právě proti českému výběru se v zahajovacím zápase ve čtvrtek postavil jeden z nejlepších nadhazovačů – Novozélanďan Nikki Jasper Hayes. Nejen, že nepustil domácí softbalisty k bodu, během druhé směny dokonce trefil Patrika Kopečného do hlavy. „Naštěstí to bylo do helmy, konkrétně do ucha,“ popisoval český pálkař.

Nepříjemný moment se navíc zdramatizoval tím, že Kopečný dlouho nemohl vstát. Jen ležel na zemi a všichni se k němu seběhli. „Zpočátku jsem byl dezorientovaný, nesvůj. Probudila mě až voda. Ani jsem nepotřeboval vystřídat,“ dodal Kopečný, který si něco podobného zažil také v domácí extralize. „Rozhodně to však nebývá často, ale občas se to stane. Strach z letícího míčku ale rozhodně nemám, to pálkař mít ani nemůže.“

Jenže za pár chvil se mu přihodila další smolná situace. Kopečný skvěle vystihl moment a rozhodl se „ukrást“ druhou metu. Při skluzu se dostal ke střetu se soupeřem, který mu šlápl na ruku. „Nevyšel mu krok, udělal to omylem. Dupl mi na zápěstí, což nebylo vůbec příjemné,“ popisoval Kopečný, jenž v extralize hraje za Žraloky Ledenice. Přesto se nejednalo o jeho nejbolestivější zápas. „Zažil jsem horší věci. Například jsem dostal softbalovým míčem dvakrát do lokte. Jinak nic vážného nikdy nebylo.“

Čeští softbalisté nastoupí v sobotu večer proti Mexiku, což bude jeden z klíčových zápasů v boji o postup ze základní skupiny. „Víme, že budeme muset více pálit, jít do kontaktu s míčem. Proti Novému Zélandu jsme byli mírně zabrzdění, to se teď musí změnit,“ dodal Kopečný. Sobotní duel odstartuje ve Svoboda Parku v Bohnicích od 19:30. Pro diváky je připravena fanzóna a program pro děti.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud