9. února 2020 • 11:30

Habanec se na olympiádu připravuje v Los Angeles. Točí se o něm dokument

Autor: mto, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počasí teď není v Čechách zrovna ideální, proto se nejúspěšnější český skateboardista Maxim Habanec vydal za intenzivní přípravou do slunné Kalifornie. Skateparky v Los Angeles v tomto ročním období nabízejí o poznání přívětivější podmínky. O jeho účasti na letní olympiádě v Tokiu rozhodne následujících osm kvalifikačních závodů.



Už více než měsíc je Habanec na svém zimním tréninkovém pobytu na západě Spojených států. Tam nepřetržitě trénuje nejen dovednosti na skateboardu, ale i fyzickou zdatnost. K dispozici má také profesionální tým fyzioterapeutů a trenérů, se kterými se společně zaměřuje na celkové zlepšení kondice a mobility. 

Vzhledem k tomu, že letos bude skateboarding poprvé součástí olympijských her, směřuje veškerou svou přípravu právě k nim. Každý den trénuje v posilovně a odpoledne se vydává do jednoho z betonových parků, kde piluje techniku jízdy a trénuje na jednu z nejdůležitějších sezon v kariéře. 

V Americe mu přesuny po městě usnadňuje nová Toyota Corolla XSE. „Člověk se hned cítí jako doma. Je skvělé mít partnery, kteří vás podpoří, ať už jste kdekoli,“ říká. 

O jeho účasti v Tokiu tedy rozhodne série závodů. Z Los Angeles měl původně pokračovat na boje do Austrálie, nicméně závod byl přesunut kvůli špatnému stavu ovzduší do Peru. Kvůli nebezpečnému koronaviru se nejspíš průběh a místa dění jednotlivých závodů ještě změní.

Maxim Habanec během tréninku v Los AngelesFoto Toyota

O Habancově přípravě v USA vznikne mimochodem také snímek CALIFORNIAROLL, který točí kameraman Martin Štembera. „V dokumentu, který bude brzy k vidění na mém youtube kanálu, se budeme snažit ukázat, co má člověk dělat pro to, aby se zlepšil na skateboardu. Chci lidi informovat o tom, co všechno skejťáci dělají pro to, aby se mohli posouvat a udržet v kondici,“ říká.

Kromě své vlastní přípravy se naplno věnuje i dalším aktivitám, například projektu Skate of Mind.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud