17. listopadu 2021 • 21:13

Poslední český squashista v Brně končí. Mekbiba vyřadil šikovný Švýcar

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Squashista Daniel Mekbib už nepokračuje na PSA turnaji Czech Open v Brně. Jediný český zástupce ve čtvrtfinále prohrál s prvním nasazeným Nicolasem Muellerem 3:0 na sety po 29 minutách. Na prestižním turnaji už tak nepokračuje žádný český hráč. „Soupeř předvedl, že je jeden z nejvíce technických squashistů na okruhu PSA. Bylo to velmi náročné. Škoda, že jsem nepředvedl více vyhraných bodů,“ dodal po prohraném duelu Mekbib. Zítra jsou ve Squash Viktorii Brno na programu semifinálové zápasy, v pátek finále.



Pro aktuálně nejlepšího českého hráče Mekbiba to byl první zápas na PSA turnaji v Brně. Do předchozího kola nemusel nastoupit, protože po zdravotních komplikacích odstoupil Marek Panáček. „Vzhledem k tomu, jak jsem na tom momentálně zdravotně a fyzicky, tak možná bylo lepší, že jsem zápas proti Panáčkovi nehrál,“ konstatoval Mekbib, kterému se v utkání proti 31. nejlepšímu hráči světa nedařilo.

„Bylo to velmi náročné. Švýcar mě tahal z rohu do rohu, všiml si toho, že mi dělaly trochu problémy pohyby dopředu. Tam se mě snažil dotlačit, což se mu dařilo,“ dodal Mekbib, kterého trochu trápí zdravotní problémy s kyčlí. Po posledním míči dokonce klesl na zem, švýcarský squashista mu však sportovně podal ruku. „Po zápase jsem cítil únavu a bolest dohromady,“ dodal Mekbib.

Nicolas Mueller vyhrál ve své kariéře 10 PSA turnajů, dostal se na sedmnácté místo světového žebříčku. V Brně ukazuje, jak šikovnou ruku má. „Má skvělou techniku, dobře čtu hru. Je těžké ho dostat ze středu kurtu,“ všiml si Mekbib, který ale také předvedl několik chyb. Hlavně při pokusu o zkrácení hry. „Těch chyb tam bylo více než bych chtěl, ale ono to pramení z toho, že je člověk unavený. Snaží se rychle ukončit výměnu, nejlépe vítězným úderem.“

Švýcar Mueller si tak zahraje v Brně semifinále a bude usilovat o svůj jedenáctý titul. „Jsem velmi rád za výhru proti Mekbibovi ve třech setech. Je to můj velmi dobrý kamarád mimo kurt, byl to férový zápas,“ tvrdil Mueller. Semifinále si zahraje také Francouz Lucas Serme, který porazil Brita Roberta Downera. „Jsem moc rád, že se povedlo dotlačit do Brna tak hezky obsazený turnaj. Chodí sem hodně lidí, atmosféra je tu skvělá. Třeba to přiláká nové hráče do sportu,“ konstatoval Mekbib.

Témata:  squash, Mekbib
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud