1. prosince 2021 • 20:03

Konec v semifinále. Bojovník Solnický nestačil v Praze na nasazenou jedničku

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vydal se ze všech sil, ale stačilo to jen na jeden uhraný set.  Squashista Jakub Solnický končí v semifinále turnaje Czech Pro Series Podlehl tam 1:3 na sety prvnímu nasazenému Francouzovi Benjaminu Aubertovi. I tak hráč ostravského týmu SC Fajne odjížděl ze Strahova v dobré náladě, připsal si totiž dost bodů do světového žebříčku. „Čekal jsem to těžké a skutečně to tak bylo. Kdybych udržel formu z druhého setu, který jsem vyhrál, tak by to mohlo být lepší,“ prohlásil Solnický. Ve druhém semifinále uspěl Kolumbijec Juan Camilo Vargas. Finále je na programu ve čtvrtek od 18:00 ve Squashcentru Strahov.



Potvrdil své kvality. Vždyť Francouz Aubert drží v současné době 56. místo světového žebříčku. Ukončit proti němu výměnu je velmi náročné. „Ale šel jsem do toho s tím, že na něj nemohu vyzrát ve třech úderech, musím ho trochu unavit. Snažil jsem se výměny zpomalovat, což se mi dařilo. Ale ukázalo se, že to nebyla zcela vhodná taktika – unavil jsem dřív sám sebe,“ hodnotil utkání Solnický, jediný český účastník semifinálových zápasů na profesionálním PSA turnaji na Strahově.

První set byl ze strany českého squashisty ještě trochu nepřesný, kvality předvedl spíše v tom druhém. Dobře zakončoval, skvěle francouzského soka rozběhával. Jenže od třetího setu Aubert změnil taktiku. „Hru jednoznačně zrychlil, já jsem bohužel párkrát zahrál nepřesně a několikrát špatně tipnul stranu. Vytvořil si pohodlný náskok, který už jen udržoval. Tam už mi potom odešly nohy,“ tvrdil Solnický, který rozjetého Francouze nezastavil.

Solnický se aktuálně pohybuje na 90. místě světového žebříčku. Úspěch na PSA turnaji na Strahově by ho měl posunout ještě výše. „Mým cílem bylo právě semifinále, bodově mi to určitě pomůže. Myslím, že bych měl žebříčkem jít nahoru,“ dodal český squashista, kterého čeká ještě další PSA turnaj v Ostravě za dva týdny. Tím se završí skvělý squashový podzim PSA turnajů v Česku, který rovněž podpořila Národní sportovní agentura.

Témata:  squash, Praha, Solnický
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud