2. srpna 2022 • 12:54

Squashisté z Jižní Ameriky nebo z Egypta. V Ostravě odstartuje atraktivní PSA turnaj

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková sportovní akce v Ostravě asi doposud nebyla. Ve sportovním centru FAJNE budou hrát squashisté z Brazílie, Kolumbie nebo z Egypta. A mezi nimi samozřejmě domácí hvězdy Jakub Solnický a Viktor Byrtus. „Hráčů z tolika zemí světa jsme tu ještě nikdy neměli. Moc se na to všichni těšíme,“ dodal Dobroslav Vlček, organizátor PSA Ostrava Squash Open. Finále je na programu v neděli od 17:00.



Běžně musí čeští hráči cestovat do zahraniční za kvalitními turnaji. Teď mají hodnotnou akci přímo doma. V SC FAJNE je prvním nasazeným Brazilec Diego Gobbi, který na žebříčku PSA drží 117. místo. Početnou enklávu jihoamerických squashistů doplní ještě jeho krajan Vini Rodrigues nebo Kolumbijec. „Jsme zvědaví na jejich kvalitu. Víme o tom, že právě v Jižní Americe se squash velmi rozšiřuje a stává se populárním sportem,“ dodal Vlček.

Jenže nejpopulárnějším sportem je squash v Egyptě. A právě odtud dorazí Abdelrahman Nassar, který vyzve Ondřeje Uherku. Zároveň do Ostravy přicestovala také početná sestava anglických squashistů – Lewis Doughty, Noah Meredith, James Peach a Jordan Warne. A do toho Owain Taylor z Walesu, který je třetím nasazeným. „Měli jsme v Ostravě třeba hráče z top deset, ale takhle rozličné pole squashistů ještě nikdy. Dá se čekat souboj britské a jihoamerické školy, do kterého by měli promluvit naši domácí borci,“ dodal Vlček.

První zápas začne ve středu od 14:00, semifinále jsou na programu v sobotu a v neděli pak finále. Všechna utkání budou streamovaná, na sociálních sítí turnaje budou k dispozici další informace. „Zahraničních hráčů se také budeme ptát na to, jak dlouho hledali Ostravu na mapě. Jsou to sympaťáci, nemají žádné speciální požadavky. Fungují naprosto samostatně,“ dodal Vlček

Témata:  ostrava, squash, PSA
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud