12. srpna 2022 • 17:39

Squashista Byrtus prohrál ve finále na prestižním německém turnaji

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantastický úspěch má na svém kontě Viktor Byrtus! Český squashista se dostal do finále německého turnaje Bremer Schlüssel 2022 s dotací 10 tisíc dolarů. V něm nestačil na Egypťana Aly Abou Eleina, když prohrál 0:3 na sety. I tak je to pro Byrtuse jeden z největších úspěchů v mezinárodní PSA sérii. „Soupeř byl lepší, rychlejší. To já jsem hrál svůj průměr, což nestačilo,“ prohlásil Byrtus z Ostravy. Díky úspěchu by měl významně poskočit na světovém žebříčku.



Tohle je výborný start do nové squashové sezony! A v hlavní roli jsou dva talentování mladí borci. V neděli opanoval mezinárodní squashový turnaj v Ostravě Marek Panáček. V pátek se zas dostal do finále v Německu Viktor Byrtus. Ten navíc v průběhu přehrával silné protivníky. Vždyť ve druhém kole porazil prvního nasazeného Španěla Jaumeho Bernata, 50. hráče světového žebříčku.

V semifinále pak za 25 minut odrovnal Němce Yannika Omlora, který zase drží 100. místo na světě. Ve finále už ale nestačil na soupeře z Egypta. Tedy ze země, která dlouhodobě tomuto sportu vládne. „Mrzí mě to, ale pořád je to jeden z mých největších úspěchů na okruhu PSA,“ podotkl Byrtus, který se v současné době pohybuje na 144. místě světového žebříčku.

Byrtus je dlouhodobě považovaný za jeden z největších talentů českého squashe, na svém kontě má titul evropského juniorského šampiona. Do sezony vstoupil skvěle – v Ostravě ho však ve čtvrtfinále porazil právě Panáček, v Německu si však připsal postup do svého největšího finále na okruhu PSA. Zároveň od 17. srpna se společně s dalšími českými hráči bude účastnit mistrovství Evropy v německém Hamburgu.

Témata:  squash, Viktor Byrtus
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud