14. prosince 2015 • 12:45

Tip na dárek! Členové klubu už u Váni viděli svého koně pro Velkou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní projekt, který v Česku nemá obdoby, se rozjíždí naplno. Legendární dostihový trenér Josef Váňa o víkendu přivítal první účastníky Dostihového klubu iSport.cz ve svých stájích v Mlýncích a Bohuslavi. Členství je zároveň skvělý tip na originální vánoční dárek, klub totiž nabízí i dárkové certifikáty.



Přihlásit se do klubu za roční poplatek 1 000 korun můžete ZDE »

Přes třicet lidí navštívilo Váňovy stáje a poprvé se setkalo s dvěma koňmi, které trenér pro příští sezonu pronajme dostihovénu klubu. „Utvořil se syndikát, který bude vlastnit dva dostihové koně. Největší nadšenci ze syndikátu měli možnost přijet se na ty koníky podívat,“ říká Váňa.

„Přijelo jich asi třicet, samí milí lidi. I když nám počasí nepřálo, může to být pro ně docela zážitek, protože viděli ty dva, v podstatě svoje vlastní koně, na vlastní oči, jak odpočívají po zimním tréninku. Doufám, že se na ně budou jezdit dívat co nejčastěji.“

Dostihový klub iSport.cz vznikl letos na podzim s cílem umožnit široké veřejnosti podílet se na vlastnictví dostihových koní, což je pro jednotlivce nákladná záležitost, a prožít s nimi cestu až do Velké pardubické. V úvodní fázi projektu si klub pro příští sezonu od trenéra Váni pronajme pětiletého hnědáka Theophila a šestiletého hnědáka Powera Zara, s nímž Váňa už pro příští sezonu počítá pro Velkou pardubickou.

Dostihový klub iSport.cz se sešel u Váni. Členové viděli svého koně pro Velkou
Video se připravuje ...

„Původní myšlenka byla o jiných jménech, ale v posledních týdnech se nám podařilo získat koně, který by mohl možná příští rok běžet Velkou pardubickou,“ říká Váňa. „Jmenuje se Power Zar. Je to kůň, který tomu věkem odpovídá. Byl to rychlejší kůň na jednodušší dráhy. Ani nás nenapadlo, že by mohl běhat v Pardubicích. Tak jsme to poprvé zkusili a málem vyhrál.“

Dostihové syndikáty jsou ve světě běžné a fungují i v Česku. Dostihový klub iSport.cz ale nabízí zatím nevídanou možnost podílet se na kariéře dostihového koně za roční poplatek 1000 korun ročně.

Může jít o netradiční vánoční dárek. Klub každému zájemci vygeneruje podle přání dárkový certifikát.

„V podstatě je to kopírování normálního dění na západě. Tam jednoho koně vlastní tři sta lidí, všichni se přijedou podívat na jeho závod. Pokud se jim s koněm podaří uspět, tak to náležitě oslaví. A pokud se jim nepodaří uspět, tak to taky náležitě oslaví,“ usmívá se Váňa.

Samí milí lidé, pochvaloval si Josef Váňa návštěvu členů Dostihového klubu iSport.cz ve svých stájích
Samí milí lidé, pochvaloval si Josef Váňa návštěvu členů Dostihového klubu iSport.cz ve svých stájích

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud